Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden explică de ce nu mai candidează la președinție. ”Apărarea democraţiei este mai importantă”

Președintele Joe Biden este hotărât să rămână la Casa Albă până la finalul mandatului. El s-a adresat națiunii pentru prima dată de când s-a retras din cursa prezidențială. Biden a explicat că a decis să predea ștafeta unei noi generații, pentru că acesta este cel mai bun mod de a uni poporul american.

Într-un discurs solemn adresat națiunii, Joe Biden a explicat de ce s-a retras din cursa prezidențială.

”Apărarea democraţiei este mai importantă decât orice funcție", a afirmat Joe Biden, potrivit AFP.

Liderul de la Casa Albă a motivat că a decis să se retragă din curs pentru a ”unifica naţiunea”.

”Am decis că cel mai bun mod de a merge mai departe este să predau ștafeta unei noi generaţii. Acesta este cel mai bun mod de a ne unifica naţiunea”, a precizat președintele american.

Joe Biden: A venit timpul pentru voci mai tinere

De asemenea, Joe Biden a susținut că a renunţat să candideze pentru un al doilea mandat deoarece trebuie să ”unească” Partidul Democrat înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

"În ultimele săptămâni mi-a devenit clar că trebuie să-mi unesc partidul în această acţiune crucială", a punctat președintele american în discursul solemn susținut miercuri seara.

Biden a evidențiat că a venit timpul ”pentru voci noi (...) voci mai tinere”.

Biden nu a pronunțat numele lui Trump: America este mai puternică decât orice dictator sau tiran

Fără a aduce în discuție numele rivalului republicanului Donald Trump, Biden a menționat că America este ”mai puternică” decât "orice tiran".

”America este o idee, o idee mai puternică decât orice armată, mai vastă decât orice ocean, mai puternică decât orice dictator sau tiran”, a precizat Biden.

Joe Biden: ”Voi continua sa reduc costurile pentru familiile care muncesc”

"În următoarele şase luni (...), voi continua sa reduc costurile pentru familiile care muncesc în condiţii dure şi să dezvolt economia. Voi continua să apăr libertăţile individuale şi drepturile noastre civile", a spus Biden.

Președintele SUA, despre războiul din Ucraina: Vom continua să mobilizăm o coaliție de națiuni proeminente pentru a-l împiedica pe Putin

”Vom continua să mobilizăm o coaliție de națiuni proeminente pentru a-l împiedica pe Putin să preia controlul asupra Ucrainei, provocând și mai multe pagube. Vom păstra o Alianță Nord-Atlantică puternică. Vom face din NATO o alianță mai puternică și mai unită decât a fost vreodată”, a mai spus Biden.

Președintele Joe Biden s-a adresat națiunii din Biroul Oval,în noaptea de miercuri spre joi (ora 3.00 - ora României).

El a ajuns deja în Washington, după ce a stat aproape o săptămână la casa sa din Delaware. Biden s-a izolat acolo, după ce miercurea trecută a fost depistat cu COVID-19. Însă acum medicii săi au anunțat că ultimele teste au fost negative și că nu mai are simptome.

”Nu plec nicăieri, voi face campanie alături de ea, de Kamala”

Joe Biden: Știu că știrile de ieri v-au surprins, știu că aceste vești au fost greu de primit, dar am făcut ceea ce trebuia făcut. Știu că este dificil, pentru că ați depus mult suflet pentru a mă ajuta să obțin nominalizarea și apoi pentru a mă ajuta să câștig alegerile prezidențiale. Știți, acum, numele de pe buletin s-a schimbat, dar misiunea a rămas aceeași.

Și apropo, nu plec nicăieri, voi face campanie alături de ea, de Kamala. Știți că trebuie să salvăm această democrație. Știți că Trump este încă un pericol pentru comunitate, este un pericol pentru țară.

Kamala Harris: Să fie clar, Joe nu și-a terminat treaba. Nici pe departe. El știe că mai sunt multe de făcut. În următoarele 106 zile avem multe de făcut, trebuie să batem la multe uși, trebuie să vorbim cu mulți oameni, trebuie să dăm multe telefoane. Și trebuie să câștigăm alegerile.

Kamala Harris a mai spus că "ceea ce a făcut Joe Biden în ultimii trei ani este fără egal în istoria modernă".

Joe Biden și-a anunțat duminică retragea din cursa prezidențială

Președintele Joe Biden a anunțat, duminică, că nu va candida la alegerile din 2024, pe fondul presiunilor continue în urma prestației dezastruoase la dezbaterea de luna trecută.

”Și, deși intenția mea a fost să candidez din nou la funcție, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv pe îndeplinirea îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu. Voi vorbi națiunii la sfârșitul acestei săptămâni mai detaliat despre decizia mea”, a scris Biden într-o scrisoare pe care a postat-o pe contul său X.

Decizia lui Joe Biden vine după ce mai mulți politicieni au exercitat presiuni asupra sa pentru a se retrage din cursa prezidențială, ca urmare a unei prestații ezitante la dezbaterea împotriva republicanului Donald Trump, la sfârșitul lunii iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE