Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump: Iranul ar trebui ameninţat cu „distrugerea” dacă atacă un candidat la alegerile din SUA

Donald Trump a afirmat miercuri că Statele Unite ar trebui să amenințe Iranul cu "distrugerea" în cazul unui atac asupra unui candidat la alegerile americane. Declarația vine în contextul unor raportări privind amenințări din partea Teheranului.

"Dacă aş fi preşedinte, aş informa ţara care ameninţă, în acest caz Iranul, că dacă faci ceva pentru a răni această persoană, vom distruge cele mai mari oraşe ale voastre şi ţara însăşi", a declarat Donald Trump.

Donald Trump a fost vizat recent de două tentative de asasinat

Fostul președinte american, care a fost recent vizat de două tentative de asasinat, a declarat marți că Iranul i-a amenințat direct viața, pe fondul escaladării tensiunilor dintre Israel și Hezbollah, mișcarea islamistă libaneză sprijinită de Teheran.

Echipa sa de campanie a indicat că a fost informată de serviciile de informaţii americane despre ameninţări "concrete" de asasinat împotriva candidatului republican, provenind din Iran.

Statele Unite au atribuit Iranului responsabilitatea pentru mai multe încercări de atacuri cibernetice

La jumătatea lunii august, Statele Unite au atribuit Iranului responsabilitatea pentru mai multe încercări de atacuri cibernetice asupra campaniilor prezidențiale ale lui Donald Trump și Kamala Harris, inclusiv una dezvăluită pe 10 august de echipa candidatului republican.

Potrivit autorităţilor americane, hackeri iranieni au trimis documente „furate” de la echipa miliardarului republican echipei de campanie a lui Joe Biden, care de atunci s-a retras din cursa pentru Casa Albă.

Purtătorul de cuvânt al candidatului republican a declarat că aceste "amenințări" demonstrează că "regimul terorist din Iran preferă slăbiciunea Kamalei Harris și se teme de puterea și determinarea președintelui Trump." În ultimele luni, Donald Trump a fost vizat de două tentative de asasinat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE