Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai în vogă vedetă americană, Taylor Swift, spune ca o sustine pe Kamala Harris la președinție

Mult-așteptata dezbatere Kamala Harris - Donald Trump a avut loc, iar părerile au rămas în continuare împărțite. Totuși, în comparație cu duelul din urmă cu câteva luni, când Trump s-a confruntat cu Joe Biden și a câștigat, de data aceasta onservatorii și specialiștii spun că Harris a avut o prestație mai bună decât Trump.

Taylor Swift o susține pe Kamala Harris

Între timp, lupta electorală se duce și prin intermediul influencerilor sau vedetelor americane. Iar cea mai în vogă dintre starurile momentului, Taylor Swift, a ținut să posteze un mesaj imediat după finalul dezbaterii. Ea a precizat că o susține pe Kamala Harris.

Mesajul lui Taylor Swift: „Voi vota pentru Kamala Harris și Tim Walz în alegerile prezidențiale din 2024. Eu votez pentru @kamalaharris pentru că ea luptă pentru drepturile și cauzele care cred că au nevoie de un războinic pentru a fi susținute. Cred că este un lider cu mână forte și talentată și cred că putem realiza mult mai multe în această țară dacă suntem conduși de calm și nu de haos. Am fost foarte încurajată și impresionată de faptul că l-a ales ca partener de cursă pe @timwalz, care a apărat drepturile LGBTQ+, FIV și dreptul femeii asupra propriului corp, timp de decenii. M-am documentat și am făcut alegerea. Trebuie să vă documentați și voi, iar alegerea vă aparține”.

În postarea sa, Taylor Swift apare alături de o pisică, cu referire la cunoscutele remarce făcute de republicani, în special de J.D. Vance.

În doar o jumătate de oră, postarea ei a primit peste două milioane de aprecieri.

Taylor Swift a precizat că a vrut să facă această precizare ca reacție la acea postare realizată cu ajutorul inteligenței artificiale, în care ea lăsa de înțeles că îl susține pe Trump. Vedeta are zeci de milioane de fani în întreaga lume și chiar a devenit obiect de studiu in unele universităti din SUA.

„Mi-a evocat într-adevăr temerile legate de inteligența artificială și pericolele răspândirii dezinformării. M-a adus la concluzia că trebuie să fiu foarte transparentă cu privire la planurile mele reale pentru aceste alegeri, în calitate de alegător”, a precizat Taylor Swift.

  • Cântăreața Taylor Swift are 283 de milioane de urmăritori pe Instagram.

Nu este prima dată când vedeta pop susține candidatul democrat, într-o cursă împotriva lui Trump. Swift l-a sprijinit și pe Joe Biden cu o lună înainte de alegerile din 2020.

Ea este una dintre numeroasele celebrități care o susțin pe Harris, alături de cântăreții John Legend și Olivia Rodrigo, sau actorul George Clooney și regizorul Spike Lee.

De cealaltă parte, fostul luptător Hulk Hogan, vedeta TV Amber Rose sau miliardarul Elon Musk îl susțin pe Trump.

  • Alegerile pentru președinția SUA au loc pe 5 noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE