Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#The Cube. Funcționarii din sport, mai performanți decât sportivii. „Pare a fi un fel de para-ndărăt”

Situația premiilor acordate în Federația de canotaj după Jocurile Olimpice de la Paris a stârnit revoltă în mediul online, acolo unde mulți și-au exprimat frustrarea în momentul în care au înțeles că un contabil poate fi premiat la fel ca un câștigător de medalie olimpică.

Jocurile Olimpice revin în discuție după o vară plină de performanțe. Acum a luat amploare acest scandal pe marginea premiilor acordate, nu doar sportivilor, ci mai ales angajaților din Federația Română de Canotaj.

Foarte mulți oameni au discutat pe Facebook despre acest subiect. E cu adevărat subiectul zilei, cel puțin pentru moment.

Foarte mulți au sesizat că în sportul românesc nu există suficient de mulți bani. Este ceea ce remarcă acest utilizator de Facebook: David Popovici primește 140.00 de euro pentru medalii. Contabila șefă primește 160.000.

Alții utilizatori au sesizat una dintre declarațiile Elisabatei Lipă în care ea explica totul este cât se poate de legal, că există un cadru legislativ în care aceste sume sunt acordate către angajații din Federații și din Agenția națională pentru sport.

Oamenii au pus în discuție că dacă dincolo de legalitate, această procedură este și una morală în acest moment, în contextul în care vorbim, totuși, despre sportivi care muncesc cu adevărat pentru acei bani.

În social media a mai fost comentată intens și o altă afirmație. Elisabeta Lipă a spus că acei bani care, de exemplu, mergeau către contabila șefă, erau de fapt bani care mergeau către tot departamentul.

„Treaba asta cu «a da mai departe» la tot personalul pare a fi un fel de para-ndărăt”, a scris un utilizator, pe Facebook.

Utilizatorii au mai discutat pe rețelele de socializare și despre situația a trei copii care riscă să piardă șansa de a participa la un campionat internațional în China, pentru că Federația Română de Go nu are bani nici măcar pentru vizele lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE