Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Alfred Bulai arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost adus joi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru a fi audiat în dosarul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

Magistrații au hotărât arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

05/09/2024 , 22:01

Sociologul Alfred Bulai, arestat preventiv

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis, joi, Judecătoria Sectorului 1.

Decizia nu este definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile a sociologului Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, în dosarul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, a anunţat Daniel Nedela, prim-procurorul unităţii de parchet.

"Procurorii din cadrul acestui parchet au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un fost profesor universitar din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de agresiune sexuală şi două infracţiuni de folosirea abuzivă în scop sexual a funcţiei", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

05/09/2024 , 11:41

Alfred Bulai, inculpat

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost adus joi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru a fi audiat în dosarul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

Potrivit surselor Euronews România, calitatea acestuia de „suspect”, s-a schimbat în „inculpat”. În acest caz, Alfred Bulai poate fi arestat preventiv. Au fost trimise aproximativ 20 de sesizări Parchetului. Faptele cercetate au legătură, deocamdată, cu o singură victimă.

Potrivit comunicatului de presă al Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, fiind reținută următoarea situație de fapt:

„i) La data de 04.07.2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat inculpatul, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în com. Sadova, jud. Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilirea și prin impunerea unei anume conduite privind viața sa sexuală, profitând totodată de poziția de autoritate decurgând din relația cadru didactic – student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou, în vederea obținerii satisfacției sexuale;

ii) În perioada 29.06.2023 – 09.07.2023, în cadrul stagiului de practică efectuat în com. Albac, jud. Alba, aflându-se singuri în camera unde inculpatul era cazat, în contextul ședinței individuale de feedback, profitând de poziția de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relația cadru didactic – student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect, prin sugestii sexuale conotative, în vederea obținerii satisfacției sexuale, favoruri de natură sexuală, respectiv ca persoana vătămată să se dezbrace de tricou și sutien în fața sa;

iii) În perioada 29.06.2023 – 09.07.2023, în cadrul stagiului de practică efectuat în com. Albac, jud. Alba, prin constrângere morală și, totodată, profitând de poziția de autoritate pe care o avea asupra acesteia în baza relației cadru didactic – student, în vederea obținerii satisfacției sexuale, a comis împotriva persoanei vătămate acte de natură sexuală materializate în îmbrățișări, încercarea de a o săruta cu forța precum și atingeri cu tentă sexuală la nivelul spatelui, umerilor și picioarelor;

iv) În perioada decembrie 2023 – mai 2024, profitând de poziția de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relația cadru didactic – student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect și repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, respectiv să întrețină relații sexuale”.

04/09/2024 , 15:56

Alfred Bulai, reținut

Potrivit aceloraşi surse, Alfred Bulai are calitatea de suspect şi nu a dorit să dea declaraţii în faţa poliţiştilor, prevalându-se de dreptul la tăcere.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au percheziţionat, miercuri, locuinţa şi autoturismul lui Alfred Bulai.

Acuzatiile aduse de procurori au fost folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, în concurs.

04/09/2024 , 12:10

Alfred Bulai, audiat

Alfred Bulai este audiat, miercuri, pentru prima dată de procurori, după perchezițiile care au avut loc de dimineață la domiciliul său. Chiar în aceste momente, el, fosta soție și cea despre care se presupune că ar fi iubita sa dau declarații în fața procurorilor.

Fostul profesor la SNSPA nu a făcut nicio declarație, refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

El va fi audiat astăzi și tot astăzi au avut loc primele percheziții la el acasă. Polițiștii și procurorul de caz au scos cutii întregi din locuința sa, la finalul perchezițiilor, obiecte care vor fi analizate în perioada următoare și care ar putea reprezenta probe în dosar. Tot miercuri, anchetatorii au percheziționat și autoturismul personal al lui Bulai, de față cu el, conform procedurii. Cât timp aceștia au căutat probe în autovehicul, Bulai s-a aflat la volanul mașinii, iar mai apoi, el și forțele de ordine au pornit spre Secţia 2 Poliţie din București, unde sunt audierile.

Știrea inițială:

Surse: Percheziții ale procurorilor la domiciliul lui Alfred Bulai

Percheziții ale procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, miercuri, la domiciliul lui Alfred Bulai, potrivit unor informații confirmate din mai multe surse Euronews, în dosarul în care fostul profesor la SNSPA este vizat pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

În cursul zilei de azi, Alfred Bulai urmează să fie audiat la Secţia 2 Poliţie. Și nu singur. Tot acolo ar urma să ajungă alte două persoane: cea despre care anchetatorii cred că este actuala iubită a fostului profesor la SNSPA, dar și fosta soție a acestuia. Au avut loc percheziții şi la domiciliile celor două femei, potrivit unor surse Euronews.

Se pare că presupusa tânără cu care Bulai ar avea o relație, audiată în calitate de martor, obișnuia să participe la stagii de practică organizate de către sociolog, în perioada 2022-2023.

Bulai a fost dat afară de conducerea SNSPA în urma scandalului.

De asemenea, săptămână trecută, procurorii au audiat-o și pe presupusa iubită a lui Alfred Bulai, iar în ultima perioadă, mai multe persoane au dat declarații în dosar, printre care și asistenta de la SNSPA a lui Bulai, Corina Ioana Benga. Ea a fost audiată aproape șapte ore la Secţia 2 Poliţie, în calitate de martor. Cu o zi în urmă fusese audiat în acest dosar și decanul SNSPA, tot în calitate de martor. Cristian Pârvulescu a confirmat că au existat zvonuri în cadrul facultății referitoare la comportamentul lui Alfred Bulai față de studenți, menționând că acesta ar fi folosit un limbaj homofob și sexist.

Procurorii efectuează cercetări in rem referitoare la suspiciuni privind săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală. Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE