Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA nu sunt de acord ca România și Polonia să doboare dronele rusești ce vizează Ucraina. Modul în care Pentagonul îl refuză pe Zelenski

Pentagonul a exclus posibilitatea ca România și Polonia să contribuie la doborârea dronelor și rachetelor rusești în Ucraina. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Apărare al Statelor Unite spune că o astfel de acțiune ar echivala cu implicarea în războiul împotriva Rusiei.

Replica vine după ce Volodimir Zelenski le-a cerut aliaților să ajute Kievul la interceptarea dronelor și rachetelor deasupra Ucrainei.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului american al Apărării a fost întrebată dacă Statele Unite și aliații săi pot să ajute Ucraina la interceptarea dronelor și rachetelor, așa cum procedează în cazul Israelului.

Sabrina Singh a explicat că este vorba despre două situaţii şi câmpuri de luptă foarte diferite.

„Președintele s-a angajat ca Statele Unite să nu pună bocancii pe teren în Ucraina, dar sprijinm Ucraina în eforturile sale de a-și recăpăta teritoriul suveran”, a explicat secretarul de presă adjunct al Pentagonului.

Pentagonul, despre solicitarea Ucrainei ca aliații NATO să doboare drone rusești: „Ar însemna să ne implicăm în război”

Cât despre împușcarea unor ținte de pe teritoriul polonez sau românesc, Singh a punctat că acest lucru ar duce la o implicare în război „într-un mod diferit”.

„Asta ar însemna să ne implicăm în război într-un mod diferit. În acest moment, considerăm că Ucraina a reușit să se apere cu succes împotriva atacurilor rusești asupra orașelor, populației și infrastructurii sale. Și vom continua să ne asigurăm că au sprijinul de care au nevoie pentru a face asta”, a mai spus Sabrina Singh.

În ziua în care l-a primit la Kiev pe noul secretar general la NATO, Mark Rutte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre deficitul de securitate pe cerul Ucrainei, în special în apropierea frontierelor statelor Alianței Nord Atlantice

„Ceea ce funcţionează pe cerul din Orientul Mijlociu şi ajută Israelul să se apere poate funcţiona şi pe cerul din partea noastră de Europă - Ucraina - şi poate contribui la salvarea de vieţi”, a spus liderul de la Kiev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE