Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA avertizează liderii G7 despre un atac iminent al Iranului asupra Israelului

Antony Blinken, secretarul american de Stat, i-a avertizat pe liderii G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA) că un atac din partea Iranului și a grupării șiite Hezbollah împotriva Israelului ar putea avea loc în următoarele 24 de ore, relatează publicaţia americană Axios, citat de Agerpres.

Șeful diplomației americane le-a transmis omologilor săi din G7 în privința unui atac iminent asupra Israelului care ar putea începe luni, au precizat surse familiarizate cu aceste discuții.

Blinken a dat de înțeles că Statele Unite nu știu cu exactitate când vor avea loc atacurile, însă a atras atenția că acestea ar putea începe din următoarele 24-48 de ore, precizează publicaţia israeliană The Jerusalem Post.

Secretarul american de Stat a convocat duminică această teleconferință pentru a discuta cu aliații apropiați ai Washingtonului și a încercat să exercite presiuni la nivel diplomatic asupra Iranului și Hezbollah pentru a aplana tensiunile, notează Axios.

Antony Blinken a evidențiat că limitarea impactului acestor atacuri este cel mai bun mod pentru a se evita un război în regiune.

Iranul a amenințat că va riposta după asasinarea lui Ismail Haniyeh

Iranul și gruparea șiită libaneză Hezbollah au promis că vor reacționa după asasinarea lui Ismail Haniyeh, liderul politic al grupării Hamas, săptămâna trecută la Teheran, precum și după uciderea comandantului de rang înalt al mişcării şiite libaneze Hezbollah, Fuad Shukr, la Beirut. Acest ultim asasinat a fost recunoscut de armata israeliană.

Sursele citate de Axios au mai menționat că Blinken le-a spus omologilor săi din G7 că este convins că atât Iranul, cât şi Hezbollah vor riposta pentru cele două atacuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE