Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comandant-șef al Hezbollah, găsit mort sub dărâmăturile unei clădiri din Beirut bombardată de aviația Israelului

Fuad Shukr, comandantul-șef al aripii militare a grupării Hezbollah, a fost găsit mort, miercuri, sub dărâmăturile unei clădiri pe care aviația israelieană a bombardat-o marți seara într-o suburbie a capitalei libaneze Beirut, au precizat surse citate de agenția Reuters.

Forţele de apărare israeliene (IDF) au anunțat încă de marți seara că au reușit să-l ucidă pe Fuad Shukr, considerat ”cel mai înalt responsabil militar” al grupării pro-iraniene. În schimb, Hezbollah nu a anunţat nimic oficial despre soarta respectivului comandant, notează Agerpres.

Cinci oameni, printre care doi copii, uciși în urma atacului aerian din Beirut

Ministerul libanez al Sănătăţii a anunţat miercuri după-amiază că cinci persoane, printre care trei femei şi doi copii, au murit, iar alte peste 70 au fost rănite în urma bombardamentului israelian asupra imobilului în care se afla Fuad Shukr.

Israelul susține că Fuad Shukr este responsabil pentru atacul cu rachetă în urma căruia 12 copii şi adolescenţi au fost ucişi sâmbătă pe un teren de fotbal în oraşul druz Majdal Shams situat pe platoul sirian Golan anexat de Israel. De cealaltă parte, gruparea Hezbollah neagă orice implicare în acest atac

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE