Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un vatman depistat pozitiv la droguri a provocat un accident mortal în București. Reacția lui Nicușor Dan

Accident grav pe șoseaua Progresului din București. Un șofer a murit după ce mașina în care se afla a fost lovită de un tramvai. Vatmanul a fost testat cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a arătat posibila prezență în organism a substanțelor psihoactive. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, ar fi consumat amfetamină, spun surse din rândul anchetatorilor pentru Euronews România.

19/09/2024 , 14:26

Cine este șoferul mașinii care a fost lovit mortal de tramvai

Șoferul care a murit după ce maşina sa a fost acroşată de un tramvai pe șoseaua Progresului este soțul femeii stropite cu benzină de un piroman, în Palatul Parlamentului. Incidentul s-a produs în urmă cu două zile.

Bărbatul lucra la Serviciul de Protecție și Pază (SPP), au precizat surse din rândul anchetatorilor pentru Euronews România.

Primarul general Nicușor Dan a declarat că responsabilitatea verificării șoferilor și vatmanilor STB ar trebuie să fie a șefului de depou sau de autobază.

„În general, șoferii și vatmanii STB sunt verificați medical din șase în șase luni pentru că așa spune legea și suntem atenți la asta. E prima oară când aud de o suspiciune cu privire la folosirea de substanțe. O să mă interesez cu privire la procedurile pe care le avem cu privire la asta. Cred că e o responsabiliate. Ar trebui să fie o responsabilitate a șefului de autobază sau depou”, a afirmat Nicușor Dan într-o conferință de presă la Primăria Capitalei.

Între timp, vatmanul implicat în accident a fost audiat la Brigada Rutieră. În funcție de rezultatul primit de la Institutul de Medicină Legală, anchetatorii urmează să decidă ce decizie vor lua în acest caz.

Accidentul s-a produs joi, în jurul orei 07:20 pe șos. Progresului din sectorul 5 din București.

„Din informațiile preliminare, conducătorul unui autovehicul care se deplasa pe șos. Progresului dinspre Calea 13 Septembrie către Calea Rahovei, ar fi efectuat virajul la stânga peste calea de rulare a tramvaiului moment în care a intrat în coliziune cu un tramvai ce se deplasa în aceeași direcție.

În urma accidentului de circulație conducătorul autovehicului a rămas încarcerat, iar după extragere prezenta leziuni incompatibile cu viața”, au transmis polițiștii.

Anchetatorii spun că „în urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, au rezultat indicii cu privire la posibila prezență în organism a substanțelor psihoactive”.

Surse din rândul anchetatorilor spun că vatmanul, un bărbat de 30 ani, a fost depistat pozitiv la amfetamină.

„Facem precizarea că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la sediul INML pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise”, au mai precizat Brigada Rutieră.

Șoferul autoturismului care a murit în urma accidentului avea 39 de ani.

Circulația tramvaielor pe șos. Progresului este restricționată pe ambele sensuri de deplasare.

Circulația tramvaielor, blocată

Circulaţia tramvaielor pe liniile 1, 10, 11, 25 şi 47 este blocată joi dimineaţa, de peste 60 de minute, pe Şoseaua Progresului, în zona staţiei Inox, pe ambele sensuri, din cauza unui accident în care a fost implicat un autoturism, a postat Societatea de Transport Bucureşti pe reţeaua X.

Pentru preluarea călătorilor a fost înfiinţată linia navetă 625 care circulă între Piaţa Danny Huwe şi Şura Mare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE