Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sondaj. Majoritatea ucrainenilor consideră ar trebui să înceapă negocierile de pace cu Rusia. Între timp, Armata ucraineană a lovit Crimeea

Majoritatea ucrainenilor cred că ţara lor ar trebui să înceapă negocieri cu Rusia pentru a se pune capăt războiului, arată o anchetă a unui institut de cercetare. Datele adunate în luna mai demonstrează că 57 de procente dintre ucraineni sunt de acord cu discuții cu Moscova.

Majoritatea ucrainenilor cred ar trebui să înceapă negocierile de pace cu Rusia

Este primul sondaj de la începutul războiului în care majoritatea ucrainenilor se exprimă în favoarea iniţierii de negocieri pentru a se pune capăt conflictului. În același timp, 38% se pronunţă împotriva începerii discuţiilor cu inamicul.

Cei mai mulți dintre cei care au luat parte la sondaj spun că Ucraina trebuie să-şi recupereze toate teritoriile, inclusiv Crimeea. De asemenea, majoritatea ucrainenilor nu sunt de acord cu renunţarea la intenția de a intra în NATO.

Posibilitatea negocierilor cu Rusia a devenit tot mai prezentă în discursul oficial al Kievului şi la nivelul opiniei publice ucrainene în ultima vreme. De partea sa, Kremlinul exclude, la ora actuală, orice progres imediat în negocierile privind războiul din Ucraina.

Crimee, lovită de drone

Între timp, autoritățile din orașul Sevastopol, aflat în Crimeea, spun că un fragment dintr-o rachetă lansată de ucraineni a lovit o clădire de nouă etaje, care a fost evacuată.

Guvernatorul Mihail Razvojaiev a precizat că nimeni nu a fost rănit, dar a spus că a fost vorba de "un atac masiv". El spune că fragmente din cel puţin patru drone care au fost doborâte au lovit zone din portul Sevastopol: "Au aterizat pe o stradă, pe o peluză, pe un acoperiş şi într-o curte."

De cealaltă parte, Armata ucraineană a revendicat "un succes considerabil" în atacurile regulate din Crimeea. Recucerirea peninsulei reprezintă un obiectiv pe termen lung pentru ucraineni.

  • Ucraina susține că Rusia a pierdut 580.590 de militari, de la începutul războiului, iar în ultima zi ar fi fost eliminați 1.100 de militari ruși.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE