Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maia Sandu, favorită în intențiile de vot înaintea prezidențialelor. Numărul nehotărâților, aproape la fel de mare că cel al susținătorilor acesteia

Maia Sandu, actualul președinte al Republicii Moldova, rămâne favorită în cursa pentru cea mai înaltă funcție în stat, arată un sondaj realizat de CBS-Reasearch. Este urmată de candidații pro-ruși Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi.

Maia Sandu ar fi votată de peste 35% dintre alegători, arată datele sondajului realizat la comanda Watchdog. Pe poziția a doua în intențiile de vot, ce-i drept la o mare distanță de candidata pro-europeană, este candidatul socialiștilor și fostul procuror, Alexandr Stoianoglo, pentru care ar vota 9% dintre alegători. Urmează Renato Usatîi, cu peste 6%.

Totodată, datele sondajului arată că a crescut semnificativ numărul celor care vor merge la urne duminică pentru a alege președintele, dar și pentru a vota la referendumul privind integrarea țării în Uniunea Europeană, organizat în aceeași zi. Este vorba despre peste 76% dintre respondenți, față de peste 68%, câți erau în septembrie. A crescut și numărul celor care spun că vor vota DA la referendum - 55%.

Putem observa și o creștere în ceea ce privește numărul celor care nu știu cu cine să voteze la alegerile prezidențiale, de la 24% în septembrie, la 28% în prezent. Pe de altă parte, susținerea pentru Maia Sandu a rămas constantă în ultimele 6 luni.

Aproape jumătate dintre alegători cred că țara lor se îndreaptă într-o direcție corectă, în timp ce peste 42% cred contrariul. De asemenea, peste 10% nu ştiu sau nu vor să răspundă. La sondaj au participat peste 1000 de persoane, iar marja de eroare este de plus/minus 3%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE