Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful Pentagonului: Kamala Harris este un jucător-cheie în probleme de securitate naţională

Vicepreşedinta SUA Kamala Harris, care ar urma să fie candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie după ce actualul lider de la Casa Albă Joe Biden şi-a anunţat retragerea din cursă, este un jucător-cheie în probleme de securitate naţională, a afirmat joi secretarul american al apărării, Lloyd Austin, relatează Reuters.

"I-am observat contribuţia la o serie de procese foarte complexe de luare a deciziilor şi este mereu pregătită, aduce mereu o contribuţie semnificativă şi foarte utilă", a declarat presei ministrul american al apărării, adăugând că "preşedintele (Joe Biden) este jucătorul principal, dar ea (Kamala Harris) este un jucător-cheie".

Se ştie, în interiorul administraţiei, că Harris are o poziţie fermă în privinţa politicii faţă de Israel, insistând asupra concentrării în continuare pe problema deceselor în rândul civililor palestinieni, notează Reuters.

Harris a făcut de asemenea numeroase deplasări în străinătate pe care Biden nu le-a putut face, mai ales în Asia şi America Latină.

Kamala Harris a fost emisarul lui Biden la conferinţa de securitate de la Munchen, iar în Asia a asistat la funeraliilor liderului asasinat Shinzo Abe, precum şi la summitul ASEAN al liderilor din Asia de sud-est.

"S-a întâlnit chiar cu preşedintele (chinez) Xi (Jinping) şi înţelege afacerile de securitate naţională, internaţionale", a spus Austin. "Ştiu aceste lucruri despre ea după ce am stat alături de ea peste trei ani şi jumătate".

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos, Kamala Harris l-ar devansa pe candidatul republican Donald Trump cu două puncte procentuale, după retragerea lui Biden.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE