Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Satan II, racheta de temut a armatei rusești. Imagini din satelit arată că aceasta a explodat în timpul unui test

Racheta nucleară cu care rușii amenință Occidentul a explodat la lansare, în timpul unui test. Imagini din satelit arată că racheta, supranumită Satan II, a distrus întreg poligonul.

Cam așa arată arma de temut a Rusiei, numită sugestiv SATAN II. Numele ei oficial este RS-28 Sarmat și, pe cifre, e impresionantă.

Are 35 de metri lungime, un diametru de 3 metri, și poate transporta focoase nucleare. Iar asta e o problemă de securitate globală, pentru că, potrivit surselor rusești, racheta Sarmat este capabilă să lovească ținte aflate la peste 10 mii de kilometri distanță, adică ar ajunge cu ușurință, dacă ar trece de toate sistemele defensive, până și în Statele Unite.

Însă, din nou, toate aceste informații trebuie interpretate și cu un gram de îndoială, pentru că ele provin doar din surse apropiate de forțele armate rusești.

Spuneam că e o armă impresionantă pe hârtie. Iar oficialii ruși au folosit-o și ca instrument de intimidare în ultima perioadă. Președintele Dumei de stat Rusești amenința în urmă cu câteva zile că racheta Sarmat ar ajunge la Strasbourg, adică la sediul Parlamentului European, în 3 minute.

Amenințări rămase însă fără obiectul muncii. În urmă cu două zile, în timpul unui test, racheta de temut a armatei Rusiei a explodat în poligonul de lansare.

Imaginile din satelit de la locul de lansare arată urmele unei explozii puternice, care a distrus complet poligonul. Și nu e prima dată când se întâmplă. Au mai fost alte 4 astfel de teste eșuate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE