Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia lovește din nou Zaporojie: O persoană a murit și alte șase au fost rănite

Rusia a lansat noi lovituri asupra Zaporojie, omorând o persoană și rănind șase, au declarat autoritățile marți dimineață.

Oficialii locali au declarat că a fost a doua noapte consecutivă în care bombele planorului au atacat orașul din sud-est, până la 40 de clădiri cu mai multe etaje suferind daune grave.

Bombe din era sovietică, folosite în atac

Guvernatorul regiunii Zaporojie, Ivan Fedorov, a declarat că în atac au fost folosite bombe glide - arme retroadaptate din era sovietică.

Aceasta este prima dată când aceste arme au vizat orașul de la invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina, care a început în 2022, a spus el.

Ruslan Movcha, șeful adjunct al administrației regionale de stat, a declarat că Rusia a atacat luni centrul orașului de trei ori, de două ori cu bombardamente și o dată cu bombe glide.

Un alt rezident local, Lado Chikobava, a declarat că a lovit puntea după ce a auzit o „bubuitură” puternică și a văzut scântei. „M-am ridicat, m-am uitat, iar casa vecinului era distrusă”, a spus el.

Regiunea Zaporojie este una dintre cele patru - împreună cu Donețk, Kherson și Luhansk - din sudul și estul Ucrainei pe care Rusia le-a anexat parțial și ilegal în septembrie 2022.

Între timp, guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia a declarat marți că bombardamentele ucrainene asupra unui sat din apropierea graniței cu Ucraina au ucis trei persoane, inclusiv un copil.

„Ieri, ca urmare a bombardamentelor forțelor armate ucrainene, trei civili au fost uciși. Unul dintre ei este o fată de 15 ani. Suntem cu toții în doliu alături de familiile și prietenii celor decedați. Patru persoane au fost grav rănite, printre care și doi copii”, a declarat Vyacheslav Gladkov pe Telegram.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE