Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Restaurantul ”Disfrutar” din Barcelona, cel mai bun din lume în 2024. Clienții trebuie să aștepte și un an ca să facă rezervare

Cei care vor să călătorească în Barcelona pot să ia cina la cel mai bun restaurant din lume. Însă trebuie să țineți cont de un detaliu important: veți fi nevoiți să așteptați și un an pentru a vă face o rezervare. Bucătarii promit însă o experiență culinară unică.

Restaurantul Disfrutar din Barcelona, cel mai bun din lume în 2024, potrivit ”World's 50 Best Restaurants”

”Disfrutar”, în traducere „bucură-te”, este cel mai bun restaurant din lume, arată un top publicat anual, “World's 50 Best Restaurants”, în presa de specialitate din Marea Britanie. Bucătarii gătesc preparate pline de imaginație. De exemplu, ouăle prăjite acoperite de o crustă aurie făcută din alge marine.

Meniurile cuprind în total 30 de feluri de mâncare diferite.

Restaurantul a fost deschis în 2012 de trei chefi celebri. În doar câțiva ani, localul a obținut trei stele Michelin. Titlul de cel mai bun restaurant din lume i-a surprins, însă, pe angajați.

Oriol Castro, chef: „Este foarte important, pentru că toată lumea își dă seama de potențialul bucătăriei spaniole. În trecut, a fost marea bucătărie franceză, apoi a avut loc o mișcare aici, în Spania, a bucătăriei basce”.

Bucătarii care au deschis restaurantul s-au cunoscut când lucrau împreună într-un alt local considerat pionierul bucătăriei moleculare. Și-au folosit experiența pentru a crea un meniu care acum numără 30 de feluri de mâncare inedite.

Vicente Lara, administratorul restaurantului: „Adevărul e că după ce am primit acest premiu, rezervările ne-au dat mai multe bătăi de cap. Înainte aveam o listă de așteptare de șapte sau opt luni. Acum, clienții trebuie să aștepte până la un an. Faptul că oamenii vin la cel mai bun restaurant din lume înseamnă că au o perspectivă diferită, înseamnă că vin să fie surprinși, să se distreze mai mult. Pentru ca asta să se întâmple, trebuie să depunem cât mai mult efort”.

Topul celor mai bune restaurante din lume este deja o tradiție de 22 de ani. De atunci, alte opt localuri din Spania au primit acest titlu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE