Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Războiul nu se termină niciodată atât timp cât Netanyahu e la putere". Noi proteste violente la Tel Aviv

Sunt noi proteste la Tel Aviv față de modul cum gestionează guvernul lui Benjamin Netanyahu criza ostaticilor. Protestatarii s-au adunat în capitala Israelului pentru a presa autoritățile să negocieze eliberarea celor ținuți captivi de Hamas.

Noi proteste în Israel. Lui Netanyahu i se cere din nou să plece

La manifestare participă și rudele ostaticilor, care cer demisia guvernului premierului israelian. Zeci de mii de israelieni au ieșit în stradă în mai multe orașe sâmbătă de sâmbătă.

„Războiul nu se termină niciodată atât timp cât Netanyahu e la putere", au scris protestatarii pe pancarte, conform publicației Haaretz.

În mai multe rânduri, protestatarii au blocat drumuri principale din Tel Aviv și Haifa și au izbucnit ciocniri cu poliția. Oamenii cer guvernului Netanyahu să încheie un acord de încetare a focului în Gaza, care să ducă la eliberarea prizonierilor din Fâșie.

Însă premierul Netanyahu insistă că lucrurile se pot rezolva doar prin continuarea operațiunilor militare. Însă cei mai mulți dintre ostatici au fost eliberați prin dialog. Cel puțin 105 de oameni au ajuns acasă, după ce a fost încheiat un armistițiu în noiembrie anul trecut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE