Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste fără sfârșit la Tel Aviv. De data asta, manifestanții s-au legat între ei cu lanțuri și au lansat rachete de semnalizare

Au fost ciocniri între protestatari și poliția din Tel Aviv, acolo unde rudele și susținătorii ostaticilor din Fâșia Gaza au blocat traficul pe un pod. Ei sunt în continuare nemulțumiți de acțiunile Guvernului și au cerut - încă o dată - demisia premierului Benjamin Netanyahu.

Legați cu lanțuri, protestatarii au blocat traficul pe unul dintre cele mai circulate poduri din Tel Aviv

Protestatarii au blocat traficul pe unul dintre cele mai circulate poduri din capitala israeliană. Ei s-au legat cu lanțuri unii de alții și au lansat rachete de semnalizare. Polițiștii au intervenit în forță pentru a-i dispersa.

Yehuda Cohen, ruda unui ostatic luat de Hamas: Vedem cum guvernul nostru practică teroarea psihologică asupra noastră. Caută orice scuză pentru a nu ajunge la un acord.

Israelienii protestează de luni de zile. Ei cer demisia premierului Netanyahu, pe care îl critică din cauza modului în care a gestionat războiul împotriva grupării Hamas.

De mai multe luni, SUA, Qatarul și Egiptul încearcă să medieze o încetare a focului care să permită eliberarea ostaticilor din Gaza. Discuțiile s-au blocat de mai multe ori, deoarece prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu își dorește o „victorie totală” asupra Hamas.

Pe de altă parte, gruparea palestiniană cere încetarea războiului și retragerea totală a armatei israeliene din regiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE