Ministerul Agriculturii a alocat 225 de milioane de lei în 2022 pentru a susține producția de tomate și de legume în spații protejate. Instituția condusă de Petre Daea a anunțat că a primit cereri pentru decontarea efectuării plăților pentru peste 4.000 de beneficiari din 10 județe.
Faţă de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise Ministerul Agriculturii pentru decontare a crescut considerabil. Astfel, au fost primite cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66,26 milioane de lei.
"Cele 10 judeţe care au trimis deconturile la MADR în vederea efectuării plăţilor sunt: Alba, Argeş, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Mureş, Neamţ, Vâlcea, Vrancea, Ilfov. Cele mai multe cereri au fost înregistrate pentru judeţele Galaţi (3.551 solicitanţi) şi Ilfov (255 solicitanţi)", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că situația plăților este dinamică, iar pe măsură ce se vor primi dosarele pentru celelalte județe, instituția pe care o conduce va achita cererile de plată şi pentru restul legumicultorilor înscrişi în Programul Tomata.
Câți bani poți obține prin Programul Tomata
În 2022, Ministerul Agriculturii a alocat 225 de milioane de lei pentru a susține producția de tomate și legume în spații protejate, mai exact ardei gras, ardei kapia, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac şi ceapă verde.
Programul ”Tomata” este împărţit în două cicluri de producţie, iar tomatele pot fi cultivate în ambele cicluri.
Valoarea sprijinului total este de 4.000 de euro pentru fiecare beneficiar, iar producţiile minime necesare trebuie să fie de 3.000 de kilograme pe 1.000 de metri pătraţi.