Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Probleme în țară, din cauza vremii. Mulți șoferi au rămas blocați în troiene, iar câteva șosele au fost închise din cauza ninsorii și a viscolului

Vremea rea a creat mari probleme în țară. Mulți șoferi au rămas blocați în troiene, câteva șosele au fost închise din cauza ninsorii și a viscolului, iar aproape 60 de oameni au rămas izolați la o cabană din munții Făgăraș, după producerea a două avalanșe.

Vremea nu se va îmbunătăți în zilele următoare

Vremea nu se va îmbunătăți în zilele următoare. Potrivit meteorologilor, un val de frig va acoperi întreaga țară și va aduce minime de până la minus 20 de grade Celsius.

Drumul DN22 care leagă Buzău de județul Brăila a fost închis. Poliția a instalat filtre de restricție în mai multe localități, printre care și Râmnicu Sărat. Sute de șoferi care aveau drum între Râmnicu Sărat și limita județului Brăila au făcut cale întoarsă, pentru că drumul de aproximativ 30 de km a devenit impracticabil.

Sunt porțiuni pe acest traseu unde zăpada măsoară și un metru. Deși utilajele deszăpezesc non-stop, vântul aduce din nou zăpada pe drum, motiv pentru care șoseaua este închisă mai bine de 24 de ore.

Și una dintre ambulanțele SMURD a fost blocată din cauza condițiilor neprielnice.

Șofer: „Stau de 12 ore, de ieri, de la 1 noaptea.”

Vremea rea a lovit și Constanța. Din cauza vântului puternic, manevrele din toate porturile au fost suspendate. Toți comandanții navelor aflate în larg au fost sfătuiți să își ia măsuri suplimentare de siguranță, pentru evitarea oricărui pericol.

Vântul suflă cu putere și ridică valuri uriașe chiar și la țărm. Autoritățile spun că e cea mai puternică furtună.

În Munții Făgăraș, o cabană a fost parțial distrusă de o avalanșă

În Munții Făgăraș, o cabană a fost parțial distrusă de o avalanșă de mari dimensiuni. Zăpada a pătruns în Cabana Capra, după ce a spart geamurile. Avalanșa a venit de pe versantul opus, a traversat șoseaua și a lovit refugiul montan.

Nu au fost înregistrate victime, dar pagubele materiale sunt mari. Mașinile parcate în fața cabanei au fost distruse.

Autoritățile din județul Argeș au intervenit cu mai multe utilaje în sprijinul persoanelor blocate la Cabana Capra. Turiștii ar putea fi amendați și lăsați fără permise. Poliţiştii vor verifica modul în care au ajuns la cabană, pe un sector de drum închis circulaţiei pe timp de iarnă.

Isabela Petre, purtător de cuvânt ISU Argeș: „Ajunși la locul intevenției, colegii au constatat că ar fi vorba de 57 de turiști, împărțiți în două grupuri. Starea de sănătate a acestora a fost bună.”

Specialiștii avertizează însă că riscul de avalanșe în Munții Făgăraș rămâne ridicat. Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică după-amiază un nou cod galben pentru vânt puternic, transport de zăpadă și viscol pentru la munte, jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE