Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pregătiri pentru minivacanța de Rusalii. Zeci de mii de români sunt așteptați în hotelurile și pensiunile de la mare și munte

Sărbătoarea de Rusalii le oferă românilor ocazia unei noi minivacanțe, cu ziua liberă în plus de lunea viitoare. Hotelierii și proprietarii de pensiuni au început deja pregătirile, pentru că vremea se anunță frumoasă, iar zeci de mii de români sunt așteptați atât pe litoral, cât și în stațiunile de la munte. Prețurile pornesc de la 100 de lei pe noapte pentru o persoană și pot ajunge până la 500 de lei. 

Pentru această fetiță, vacanța a început mai devreme. De ziua ei a primit câteva zile de distracție la mare, iar bucuria a fost imensă. 

Deși încă rece, apa mării, limpede și fără niciun val, i-a atras totuși pe turiști la bălăceală. Alții s-au mulțumit doar cu momentele de relaxare la soare, mângâiați de briza ușoară. 

Pachete speciale pentru turiști

Cei care furat startul vacanței vor fi înlocuiți spre sfârșitul săptămânii de alți turiști dornici de relaxare, care vor petrece Rusaliile în hotelurile de la mare. Special pentru ei au fost pregătite pachete speciale, cu prețuri care pornesc de la aproximativ 100 de lei pe noapte la un hotel de 2 stele la Eforie Nord până la 500 de lei în unitățile de cazare cu pachete all inclusive, în Mamaia, de exemplu.

Alina Savu, manager hotel: ”Va fi un weekend foarte aglomerat, avem o ofertă destul de bună, 246 de lei camera pe noapte cu mic dejun.”

Roxana Taiss, manager hotel: ”Avem un program de entertainment extrem de complex atât pentru adulți cât și pentru copii, iar hotelurile cu all inclusive oferă de asemenea facilități exterioare, două piscine atât pentru adulți cât și pentru copii dar și trei mese pe zi.” 

Cei pentru care masa la restaurantele cu specific pescăresc este nelipsită în vacanța pe litoral primesc vești bune: scoicile și rapanele din Marea Neagră sunt acum sigure pentru consum. 

Analizele au fost efectuate la 48 de ore pe moluste vii din Marea Neagră iar rezultatele au arătat că nu există toxine în carnea acestor moluște.

Peste 70 de mii de turiști sunt așteptați pe litoral

Peste 70 de mii de mii de turiști sunt așteptați la mare în weekendul prelungit care marchează de altfel și sfârșitul anului școlar. 

Pentru cei care vor să se bucure de câteva zile de liniște, departe de agitația orașelor sau a stațiunilor, există varianta caselor țărănești. Sunt locuințe vechi, restaurate, care se pot închiria în regim hotelier într-un peisaj de vis. 

Patricia Marin, administrator: ”Pentru trei nopți pentru două persoane prețul este de 1.000 de lei, înseamnă 175 de lei de persoană, iar în acest preț intră cazarea în Casa Restau. Locația este foarte bine situată, la o oră și jumătate de Cluj, Oradea, Satu-Mare, iar în județul Sălaj pot să viziteze Grădina Botanică de la Jibou, Grădina Zmeilor, Muzeul din Zalău.” 

Variante sunt și în afara țării. Mulți au profitat de zilele libere pentru a-și planifica un concediu mai lung. Pachetele spre Turcia și Egipt sunt printre cele mai convenabile.

Cosmin Marinof, agent turism: ”Perioada asta de Rusalii coincide și începerea vacanței copiilor. Pentru șapte nopți în Antalya cu all inclusive la un hotel de patru stele există pachete la 199 de euro de persoană sau în Egipt 250 de euro de persoană cu zbor inclus, patru stele, all inclusive, șapte nopți.” 

Meteorologii anunță vreme frumoasă în minivacanța de Rusalii, așa că, indiferent unde vor petrece cele câteva zile libere, românii se vor bucura de soare și de temperaturi plăcute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE