Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pisici și căței, salvați de sub dărâmături în Beirut. Activiștii își riscă viața pentru a salva animalele din zonele bombardate

Activiștii pentru protecția animalelor își riscă viața pentru a salva cățeii și pisicile rănite în bombardamentele care s-au intensificat în ultimele zile în capitala Libanului. De multe ori, oamenii care fug din calea atacurilor nu au de ales și își lasă în urmă animalele de companie. 

O asociație pentru protecția animalelor din Beirut face eforturi pentru a salva cățeii și pisicile, afectate de război. De când armata Israelului și-a extins loviturile aeriene și în zona capitalei, numărul cazurilor care necesită intervenția a crescut simțitor. Activiștii muncesc non-stop și își riscă viața încercând să scoată de sub dărâmături animalele din zonele devastate de bombardamente. 

Maggie Sharawi, activistă protecția animalelor: „Astăzi am primit un apel din partea persoanei din spatele meu. Ne-a spus că niște pisicuțe sunt blocate sub dărâmături. Am reușit să le scoatem de acolo. din nefericire mama lor a murit. Sunt câțiva pui pe care încercăm să îi scoatem în acest moment. Însă le este frică, așa că echipa s-a întors la birou pentru a lua echipament special.”

Animalele care au fost rănite sunt duse la medic. Unele au nevoie de intervenții chirurgicale. Activiștii postează pe rețelele sociale poze și informații, astfel încât proprietarii să le poată recupera. Animalele fără stăpân sunt păstrate într-un adăpost departe de zonele atacate.  În mai puțin de trei săptămâni, asociația a salvat în jur de 190 de pisici și câini.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE