Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Forțele israeliene susțin că au distrus un tunel al Hezbollah care ajungea în Israel

Forțele armate israeliene au informat că au distrus un tunel săpat de Hezbollah, care se extindea din sudul Libanului și intra zece metri pe teritoriul Israelului, conform agenției AFP.

Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a anunțat că tunelul, având o lungime totală de aproximativ 25 de metri, trecea granița dintre cele două țări și era situat în apropierea localității libaneze Marouahine, îndreptându-se spre satul israelian Zarit.

Această operațiune este parte a unei ofensive terestre lansate de Israel la 30 septembrie împotriva grupării Hezbollah, după o serie de lovituri aeriene și bombardamente asupra unor obiective considerate ca aparținând mișcării islamiste din sudul Libanului, precum și în regiuni din Beirut și Valea Bekaa.

Contraamiralul Hagari a menționat că forțele israeliene continuă să caute alte tuneluri pe parcursul graniței israeliano-libanese.

Potrivit unui comunicat emis de armata israeliană, forțele aeriene au desfășurat, luni, raiduri masive asupra unei rețele extinse de infrastructură subterană și posturi de comandă ale Hezbollah în sudul Libanului, menite să sprijine atacuri împotriva forțelor israeliene și să lanseze acțiuni împotriva comunităților din nordul Israelului.

Scopul acestor operațiuni este de a asigura reîntoarcerea în siguranță a aproximativ 60.000 de israelieni care au fost evacuați din nordul țării în urma atacurilor cu rachete frecvente lansate de Hezbollah în ultimul an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE