Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

NYT: ONU afirmă că Israelul a tras asupra pacificatorilor din Liban. Două persoane ar fi fost rănite

Forțele israeliene au tras joi asupra membrilor Națiunilor Unite din sudul Libanului și au rănit doi dintre ei, potrivit ONU. Misiunea ONU de menținere a păcii în Liban este cunoscută în mod obișnuit sub acronimul UNIFIL.

„Orice atac deliberat asupra forțelor de menținere a păcii este o încălcare gravă a dreptului umanitar internațional”, au declarat joi reprezentanții ONU citați de publicația The New York Times. Solicitată să comenteze, armata israeliană a declarat că „analizează rapoartele”.

Armata israeliană a continuat să lovească țintele Hezbollah din Liban, ca parte a campaniei sale de amploare ce vizează paralizarea grupării militante susținută de Iran.

Avioanele de luptă israeliene au bombardat bastionul Hezbollah de la sud de Beirut, vizând și ucigând lideri și alți comandanți de rang înalt ai grupării. Săptămâna trecută, trupele terestre israeliene au intrat în sudul Libanului, unde Hezbollah deține controlul.

UNIFIL a subliniat că este extrem de important ca Israelul, Hezbollah și alți actori „să asigure siguranța și securitatea” personalului și instalațiilor sale, menționând că episodul de joi a avut loc pe fondul intensificării luptelor care „provoacă distrugeri pe scară largă în orașe și sate din sudul Libanului”.

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al UNIFIL a declarat că armata israeliană a stabilit noi poziții lângă misiunea de menținere a păcii din sudul Libanului și a tras asupra pozițiilor Hezbollah din acele locații - ceea ce a ridicat îngrijorări cu privire la siguranța pacificatorilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE