De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.
Negocierile cu SUA, privind minereurile Ucrainei sunt în etapele de final. Vicepremierul ucrainean: „Aproape toate detaliile-cheie au fost finalizate”
Statele Unite ale Americii continuă să medieze un acord de încetare a războiului între Rusia și Ucraina.
Între timp, vicepremierul ucrainean, Olga Ștefanișina, susține că țara sa avansează în negocierile cu americanii în ceea ce privește resursele minerale ucrainene.
Pentru moment, oficialii de la Kiev nu au dat prea multe detalii legate de conținutul documentelor, însă Washingtonul propusese inițial să aibă parte de 50% din ceea ce înseamnă resursele ucrainene rare și exploatarea lor, în schimbul opririi războiului.
Citește mai mult despre negocierile dintre SUA și Ucraina
Sondaj CURS. Cum ar vota bucureștenii la alegerile prezidențiale 2025. Nicușor Dan nu ar ieși pe primul loc
Nicușor Dan nu ar ieși pe primul loc în București, în primul tur al alegerilor prezidențiale 2025, de pe 4 mai, arată cel mai recent sondaj realizat de CURS.
Cele mai multe voturi în Capitală le-ar lua candidatul independent Călin Georgescu, urmat de actualul primar, care de asemenea și-a anunțat candidatura ca independent.
Călin Georgescu ar obține 31% din voturi în București, arată sondajul CURS. Pe locul doi s-ar clasa primarul Nicușor Dan, la mică distanță - 29%. Candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR, Crin Antonescu, ar obține 24% din voturi.
Citește mai mult despre sondajul CURS.
Adăposturi prea puține și nepregătite. Harta interactivă a adăposturilor de protecție, în aplicația DSU
O singură țară din Europa poate asigura întregii populații spațiu în adăposturi, în cazul unei situații excepționale, cum ar fi un război.
O spune chiar șeful Departamentului pentru situații de urgență Raed Arafat. România are foarte puține astfel de spații, iar multe nu sunt pregătite.
În situații critice, România se confruntă cu un deficit de adăposturi sigure, iar o parte dintre cele existente nu sunt complet operaționale.
Citește mai mult despre adăposturile pentru situații de urgență din România.
Ilie Bolojan cheamă partidele la consultări. Președintele interimar pregătește participarea la Consiliul European din 6 martie
Președintele interimar Ilie Bolojan a invitat partidele la consultări, în vederea Consiliului European convocat de urgență săptămâna viitoare.
Oficialii de la Bruxelles spun că va fi „moment definitoriu pentru securitatea europeană și Ucraina".
Ilie Bolojan vrea să pregătească cât mai bine primul summit la care va participa.
Citește mai mult despre decizia lui Ilie Bolojan.
Cine este Dan Bongino, podcasterul de extremă dreapta, ajuns director adjunct al FBI
Dan Bongino, un fost ofițer de poliție și agent Secret Service din New York, devenit ulterior podcaster, va fi următorul director adjunct al FBI, a declarat duminică seara președintele Donald Trump.
Trump, făcând anunțul pe site-ul său de socializare, a declarat că noul director al FBI, Kash Patel, l-a numit pe Bongino în funcția de adjunct al celei mai puternice agenții de aplicare a legii din țară. Rolul de director adjunct nu necesită confirmarea Senatului, ceea ce înseamnă că doi loialiști fermi ai lui Trump vor fi efectiv instalați la vârful unei agenții cunoscute pentru independența sa.
Anunțul a fost făcut la aproximativ o oră după ce Asociația agenților FBI și-a informat membrii că Patel a recunoscut în privat că următorul director adjunct ar fi trebuit să fie un agent FBI, ceea ce a intensificat neîncrederea în rândul cadrelor, potrivit publicației The New York Times.
Citește mai mult despre noul podcaster care a ajuns director adjunct al FBI