Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PE SCURT: O selecție de cinci articole cu care merită să îți închei ziua

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Forțele israeliene susțin că au distrus un tunel al Hezbollah care ajungea în Israel

  • Forțele armate israeliene au informat că au distrus un tunel săpat de Hezbollah, care se extindea din sudul Libanului și intra zece metri pe teritoriul Israelului
  • Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a anunțat că tunelul, având o lungime totală de aproximativ 25 de metri, trecea granița dintre cele două țări și era situat în apropierea localității libaneze Marouahine, îndreptându-se spre satul israelian Zarit.
  • Această operațiune este parte a unei ofensive terestre lansate de Israel la 30 septembrie împotriva grupării Hezbollah, după o serie de lovituri aeriene și bombardamente asupra unor obiective considerate ca aparținând mișcării islamiste din sudul Libanului, precum și în regiuni din Beirut și Valea Bekaa.

Citește mai multe despre confruntările din Liban.

Pericolul din zahăr. Cum recunoaștem zahărul ascuns din alimente și de ce trebuie să îl evităm

  • Supranumit „moartea albă”, consumul excesiv de zahăr poate provoca daune majore sănătății, fiind legat direct de obezitate, diabet și alte boli cronice.
  • Zahărul, deși dulce și plăcut, un prieten din copilărie, este un „inamic ascuns” în multe dintre alimentele noastre de zi cu zi.
  • Deși ne gândim la zahăr doar atunci când vine vorba de bomboane, sucuri sau prăjituri, adevărul este că acesta se găsește ascuns în numeroase alimente procesate, pe care nici nu le considerăm „dulci”.

Citește mai multe despre pericolul din zahăr.

Nicolae Ciucă, „viral” cu o declarație făcută în emisiunea lui Măruță

  • Nicolae Ciucă a fost protagonistul unui unui moment delicat, în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță. Întrebat care ar fi calitățile pe care le are Marcel Ciolacu și pe care el nu le are, președintele PNL a spus: „onoare, respect şi predictibilitate”.
  • Întrebat din nou dacă a înțeles întrebarea, Ciucă a fost sigur: „Am înţeles foarte bine”.
  • La scurt timp după acel episod, din cauza 'valurilor' pe care le-a stârnit declarația lui, Ciucă a considerat oportun să dea explicații.

Citește mai multe despre declarațiile „virale” ale lui Ciucă.

Viktor Orban: Preşedinţia ungară cere ca până la sfârşitul anului România şi Bulgaria să fie membre depline în Schengen

  • Preşedinţia ungară a Consiliului UE cere ca până la sfârşitul anului Bulgaria şi România să fie membre depline ale zonei Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban în plenul Parlamentului UE, la Strasbourg, în cadrul dezbaterii priorităţilor preşedinţiei ungare.
  • Premierul ungar a spus că sistemul de azil nu funcţionează şi că, "dacă permitem cuiva să intre, nu mai putem să-l trimitem acasă niciodată".
  • "Politica UE privind migraţia a eşuat, se văd consecinţele. Mai multe state membre încearcă să găsească soluţii. Migraţia ilegală şi temerile legate de siguranţă au dus la controale consolidate la frontiere", a mai spus Orban în cadrul dezbaterii.

Citește mai multe despre declarațiile lui Orban.

Care au fost cele mai mari uragane din SUA. Opt mii de victime, după o singură furtună puternică

  • Statele Unite ale Americii se pregătesc să facă față celei mai mari furtuni care a lovit coasta estică în ultimii ani.
  • Autoritățile americane vorbesc chiar de ”uraganul secolului”.
  • Nu este pentru prima dată când regiuni întregi de pe coasta Atlanticului sunt devastate de furtuni.

Citește mai multe despre uraganele din SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE