Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PE SCURT: O selecție de cinci articole cu care merită să îți închei ziua

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Politicienii, la slujba Sfintei Liturghii de Sf. Parascheva. Ciolacu, Rafila și George Simion, printre ei

  • Oamenii politici sunt și ei prezenți la slujba Sfintei Liturghii organizate, luni, la Catedrala Mitropolitană de prăznuirea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.
  • Printre ei, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
  • Oficierea Slujba Sfintei Liturghii a început, luni, în jurul orei 09,30, pe un podium amplasat la limita cu Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane.

Citește mai mult despre prezența politicienilor la slujba Sfintei Parascheva

Harta șpăgilor din spitalele românești. Datele sunt colectate de către Ministerul Sănătății, dar nu sunt utilizate

  • Subiectul șpăgilor în spitalele românești revine în discuție în spațiul public, în contextul în care procurorii DNA îl acuză pe Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, de luare de mită.
  • Despre micile atenții date de pacienți se vorbește deja de ani de zile și, la un moment dat, chiar au apărut formulare pe care pacienții le putea completa și în care puteau reclama dacă li s-a cerut șpagă sau au simțit că ar trebui să dea.
  • Doar că aceste date colectate de către statul român nu sunt interpretate în niciun fel. Stau și zac pe site-ul ministerului Sănătății.

Vezi harta completă a șpăgilor din spitalele românești

Tricolorii, liderii grupei C în Liga Națiunilor. Lucescu: „Acest stil de joc trebuie să continue”

  • După victoria cu 3 la 0 din Cipru, echipa națională a ajuns duminică târziu la Kaunas, pentru meciul cu Lituania, de marți seară.
  • Cu maximum de puncte după trei meciuri și golaveraj de 9 la 1, tricolorii sunt lideri în grupa de Liga Națiunilor, cu trei puncte peste Kosovo.
  • Peste cinci mii de fani români au susținut echipa națională din tribunele stadionului din Larnaca, iar tricolorii i-au răsplătit pe aceștia cu o nouă evoluție entuziasmantă și o victorie categorică.

Citește mai mult despre performanța tricolorilor în Liga Națiunilor

Prezidențiale 2024. Câți români s-au înscris pentru votul prin corespondență. Ce face alegătorul care s-a înscris și pe listele electorale permanente

  • Perioada de înregistrare a românilor din străinătate pentru votul prin corespondență la alegerile prezidențiale 2024 s-a încheiat.
  • Peste 6.900 de alegători s-au înscris pentru a vota prin corespondență.
  • Potrivit Autorității Electorale Permanent (AEP), 6.916 de cetățeni s-au înregistrat pentru votul prin corespondență.

Citește mai mult despre românii care s-au înscris pentru votul prin corespondență

Premiul Nobel pentru Economie, câștigat de Daron Acemoglu, Simon Jonhson şi James Robinson

  • Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit, luni, unui trio format din profesorii Daron Acemoglu, Simon Jonhson şi James Robinson pentru „studiile lor cu privire la modul în care instituţiile sunt formate şi afectează prosperitatea”, a anunţat luni Academia Regală Suedeză de Ştiinţe (Kungliga Vetenskapsakademien) din Stockholm, transmite Reuters.
  • Toţi cei trei cercetători lucrează în SUA. Economistul american de origine turcă Daron Acemoglu este profesor la renumitul Massachusetts Institute of Technology, la fel ca şi britanico-americanul Simon Johnson.
  • James A. Robinson, la rândul său un britanico-american, este profesor de economie la Universitatea din Chicago.

Citește declarațiile făcute de laureații Premiului Nobel pentru Economie

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE