Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tricolorii, liderii grupei C în Liga Națiunilor. Lucescu: „Acest stil de joc trebuie să continue”

După victoria cu 3 la 0 din Cipru, echipa națională a ajuns duminică târziu la Kaunas, pentru meciul cu Lituania, de marți seară. Cu maximum de puncte după trei meciuri și golaveraj de 9 la 1, tricolorii sunt lideri în grupa de Liga Națiunilor, cu trei puncte peste Kosovo.

România conduce grupa C2 din Liga Națiunilor

Peste cinci mii de fani români au susținut echipa națională din tribunele stadionului din Larnaca, iar tricolorii i-au răsplătit pe aceștia cu o nouă evoluție entuziasmantă și o victorie categorică. Meciul din Cipru a fost rezolvat încă din prima repriză, când jucătorii antrenați de Mircea Lucescu au marcat de trei ori.

Dennis Man a deschis scorul în minutul 16, Răzvan Marin a înscris din penalty nouă minute mai târziu, iar Radu Drăgușin a stabilit în minutul 36 și scorul final, cu o lovitură de cap, acesta fiind primul său gol la națională.

Mircea Lucescu, selecționerul echipei naționale: „Acest stil de joc trebuie să continue. Este stilul de joc care convine cel mai mult fotbalului românesc și calităților pe care jucătorii noștri le au, acela al tehnica pasei, care este extrem de important”.

Cum s-au recuperat tricolorii după meciul cu Cipru

Ziua de duminică a fost dedicată recuperării. Titularii din meciul cu Cipru au avut parte de refacere în Marea Mediterană și în bazinul cu apă rece. Cu nouă puncte din trei meciuri, România este lider în grupa din care face parte. Marți seară, tricolorii vor întâlni Lituania, la Kaunas.

Mircea Lucescu, selecționerul echipei naționale: „E normal ca eu să pun în prim plan rezultatul și în al doilea rând, jocul. Vom încerca prin antrenamentele pe care le facem în continuare ca absolut toți jucătorii să fie la același nivel de înțelegere a jocului”.

Câștigarea grupei de Liga Națiunilor, cu cât mai multe puncte acumulate, poate asigura echipei naționale prezența la barajul pentru Cupa Mondială din 2026, competiție care va fi organizată în Statele Unite, Mexic și Canada.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE