Primarul general Nicușor Dan a anunțat, joi, că a semnat documentele pentru începerea producerii de achiziție, în așa fel încât lucrările la patinoarul Flamaropol să fie terminate. Edilul Capitalei susține că se va lucra pe structura ridicată până în anul 2019, iar investiția ar urma să fie gata în doi ani.
Nicușor Dan a mai precizat că ”în câteva zile firmele interesate se vor putea înscrie la licitație”.
”Am semnat documentele pentru demararea procedurii de achiziție publică pentru terminarea lucrărilor la patinoarul Flamaropol și în câteva zile firmele interesate se vor putea înscrie la licitație.
Se va lucra pe structura edificată deja (potrivit estimărilor, până în 2019 a fost executată aproximativ 26% din întreaga lucrare) așa cum s-a recomandat în raportul de expertiză tehnică pe care l-am solicitat”, a precizat primarul general, într-un mesaj publicat pe Facebook.
Lucrările la Patinoarul Flamaropol vor dura doi ani
Potrivit edilului Capitalei, vechiul Patinoar “23 August” va fi transformat într-un centru multifuncțional ”destinat nu doar competițiilor, ci mai ales practicării de către publicul larg a sportului pe gheață”.
”Patinoarul va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 9.500 mp și o capacitate de 3.100 de locuri. Va fi asigurată și o zonă de parcare în aer liber pentru 82 autoturisme. În cadrul centrului mutifuncțional, vor exista, pe lângă patinoar, un bazin de înot și o zonă de escaladă.
Conform caietului de sarcini, perioada maximă pentru serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor este de 24 de luni, din care 4 luni proiectarea”, a mai precizat Nicușor Dan.
Lucrările la Patinoarul Flamaropol au început în 2016
Lucrările la Patinoarul Flamaropol au început în 2016 şi au fost sistate în 2019. Contractul încheiat cu asocierea Astaldi-UTI a fost reziliat din cauza întârzierilor majore înregistrate de constructor, anunța în 2019 primarul de atunci, Gabriela Firea.
”Primăria Municipiului București a luat decizia rezilierii contractului de lucrări la Patinoarul Flamaropol, întrucât lucrările la acest obiectiv de investiții au înregistrat întârzieri majore, iar constructorul nu a luat măsuri pentru remedierea situației.
Încă de anul trecut Primăria Municipiului București a solicitat antreprenorului transmiterea unui program de execuție revizuit, justificarea întârzierilor înregistrate, modalitățile de recuperare a acestora, cu precizarea fermă a măsurilor și resurselor ce urmează a fi utilizate, însă, deși au existat numeroase întâlniri între reprezentații PMB și constructor, acesta nu și-a asumat nici un termen", a explicat atunci primarul Gabriela Firea.