Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că Guvernul va aproba normele metodologice de aplicare a programului „Masa Caldă” şi a exprimat convingerea că Ministerul Educaţiei va lua măsuri astfel încât şcolile care vor beneficia de acest program să fie dintre cele care au cu adevărat nevoie.
"Astăzi vom duce la bun sfârşit ceea ce am asumat în şedinţa de guvern de miercuri şi anume aprobăm hotărârea de Guvern pentru normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Guvern 105/2022 privind aprobarea continuării Programului pilot pentru suportul alimentar pentru preşcolari şi elevi în 350 de şcoli.
Sunt convins că la nivelul Ministerului Educaţiei vor fi luate măsuri astfel încât aceste şcoli să fie alese dintre cele care au cu adevărat nevoie şi să aibă o repartizare unitară şi echilibrată la nivelul întregii ţării pentru fiecare judeţ în parte, în mod deosebit acolo unde este cu adevărat nevoie", a afirmat Ciucă, în începutul şedinţei de guvern.
Premierul a anunţat că în şedinţă va fi aprobată şi Hotărârea de Guvern iniţiată de Ministerul Muncii, care prevede normele metodologice privind aplicarea legii 196 din 2016 privind nivelul venitului minim de incluziune.
Miercuri, Guvernul a aprobat Ordonanţa de urgenţă prin care numărul şcolilor incluse în Programul "Masă caldă" a fost crescut de la 300 la 350.
"Este un lucru extrem de important, în fiecare judeţ numărul şcolilor care vor beneficia de Programul 'Masă caldă' este cel puţin dublu. Există judeţe în care numărul şcolilor beneficiare se triplează. Aceasta este o măsură importantă, deoarece, de foarte multe ori, masa face diferenţa între decizia părinţilor de a-şi trimite copiii la şcoală şi de a nu-şi trimite copiii la şcoală", a declarat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.
Potrivit ministrului, dacă Parlamentul va aproba în acest an iniţiativa legislativă privind proiectul "România Educată", din septembrie 2023 numărul beneficiarilor de masă caldă va creşte la cel puţin un milion de elevi.