Premierul Nicolae Ciucă anunţă intrarea în vigoare, de vineri, a măsurilor referitoare la creşterea valorii tichetelor de masă şi acordarea unui ajutor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 lei.
„De astăzi, intră în vigoare încă două măsuri importante din pachetul <<Sprijin pentru România>>, prin care protejăm românii afectaţi de creşterile de preţuri. 1 - Valoarea tichetelor de masă va creşte cu 50%, de la 20 la 30 de lei. 2 - Pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei (după cel acordat în ianuarie celor cu pensii sub 1.600 de lei)”, a scris Ciucă pe Facebook.
El a precizat că Guvernul va continua să implementeze măsuri de sprijin pentru cetăţeni în această perioadă.
„Misiunea noastră este să trecem cu bine ţara prin crizele multiple care ne afectează şi să demarăm reformele masive asumate prin PNRR”, a adăugat prim-ministrul.
Nicolae Ciucă: Două noi măsuri de sprijin pentru cei afectaţi de creşterea preţurilor vor intra în vigoare
Taguri
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Paștele care unește credințe: soția e ortodoxă, soțul e catolic, un copil e ortodox, iar altul e catolic
Familiile mixte trebuie să aleagă, de regulă, una dintre cele două sărbători, sau chiar să celebreze Paștele de două ori. Însă în acest an datele celor două sărbători ale creștinătății coincid.
La Ierusalim, s-a coborât Lumina Sfântă. Percheziționarea Patriarhului, verificările și de ce fenomenul e considerat un miracol al ortodoxiei
Acest fenomen, considerat un miracol al ortodoxiei, are loc în intervalul de timp 12:30 -14:30, însă anul acesta, lumina a apărut cu circa 5 minute întârziere.
România frumoasă. Maramureș, plai cu flori și oameni faini
Sunt foarte multe motive pentru care să vizităm Maramureșul. Tradiții, mâncare, horincă și mai ales oamenii locului. Dar și starea de fericire și liniște, greu de surprins doar în câteva cuvinte. În acest episod din România Frumoasă, descoperim cele patru țări ale acestui județ neaoș.
Oltenii vor înfrățirea cu americanii. Ce a însemnat sosirea acestora la Deveselu: în primul rând, străzi asfaltate
În inima Olteniei, în comuna Deveselu, se află una dintre cele mai importante baze americane din Europa, concepută ca sistem de apărare împotriva pericolelor din afara Europei. Pentru cei 3.000 de localnici, sosirea americanilor a însemnat în primul rând străzi asfaltate.
Vinul, pe vremea lui Iisus și de-a lungul istoriei. Băutură sacră, simbol al bucuriei gustului, artă și știință
Cine a fost primul viticultor și producător de vin din istorie? Biblia oferă un răspuns: Noe! Și tot el se spune că a fost prima victimă a băuturii, neștiind ce efect urma să aibă licoarea creată. Specialiștii, însă, spun că istoria vinului începe în anul 9000, înaintea erei noastre.
Ouă roșii și pască, făcute acasă. Secretul celor mai pufoși cozonaci, spus de o gospodină din Dolheștii Mici, Suceava
Cozonacul, pasca și ouăle roșii sunt nelipsite de pe masa de Paște, iar multe dintre gospodine încă respectă rețete învățate de la mame sau bunici și preferă să facă totul acasă, deși nu e chiar o muncă ușoară.
Sâmbăta Mare, ultima zi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri și semnificația spirituală a zilei
Este Sâmbăta Mare, ultima zi și cea mai importantă din Săptămâna Patimilor, spun teologii. Ziua care precede sărbătoarea Învierii Domnului. Conform tradiției, astăzi se vopsesc ouăle și se sacrifică mielul, însă nu se spală rufe și nu se coase, pentru a evita necazurile.
Preparatul delicios care anunță Paștele în bucătării: rețeta moldovenească a drobului de miel
Unul dintre preparatele specifice sărbătorilor pascale, pe lângă pască și ouă roșii, este drobul de miel. O mâncare tradițională veche, care își are rădăcinile într-o vreme când risipa nu-și avea locul, iar măruntaiele mielului erau transformate într-un fel de mâncare delicios.