Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul Sănătății din Gaza: 40.405 palestinieni au fost uciși în ofensiva militară a Israelului asupra Gazei

Cel puțin 40.405 palestinieni au fost uciși și alți 93.468 au fost răniți în ofensiva militară a Israelului asupra Fâșiei Gaza începând cu 7 octombrie, a declarat Ministerul Sănătății din Gaza, potrivit Reuters.

În ultimele 24 de ore, 71 au fost uciși și 112 au fost răniți în ceea ce ministerul a numit trei „masacre” ale Israelului în fâșie.

Războiul recent din Gaza a început după ce militanții Hamas au atacat Israelul la 7 octombrie, omorând 1 200 de persoane, potrivit bilanțului israelian.

Israelul afirmă că face tot posibilul pentru a evita victimele civile și acuză Hamas că folosește scuturi umane, o acuzație negată de grup.

Un oficial al Hamas a declarat sâmbătă pentru AFP că o delegaţie a mişcării islamiste palestiniene se află în drum spre Cairo, unde au loc negocieri în vederea unui armistiţiu în Fâşia Gaza, însă nu va participa la acestea, relatează AFP.

"Membrii delegaţiei (Hamas) se vor întâlni cu importanţi oficiali ai serviciilor secrete egiptene pentru a fi informaţi cu privire la cele mai recente evoluţii în negocierile în curs (...) Aceasta nu înseamnă că Hamas va participa la aceste negocieri", a declarat el pentru AFP, sub rezerva anonimatului.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului securităţii naţionale al Casei Albe, John Kirby, a confirmat vineri seara că directorul CIA, William Burns, precum şi înaltul diplomat Brett McGurk, sunt prezenţi în Egipt pentru aceste discuţii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE