Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Metroul din Cluj pierde o parte din finanțarea din PNRR. Ce nu au respectat autoritățile române

Metroul din Cluj-Napoca pierde parțial finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a decis să retragă o parte din bani pentru că autoritățile române nu au respectat procedura de licitație, precizează surse pentru Euronews România. Potrivit acestora, licitația nu a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

În total, metroul din Cluj-Napoca ar fi trebuie să beneficieze de 300 de milioane de euro din PNRR. Deocamdată, experții Comisiei evaluează suma exactă pe care o vor retrage din această finanțare și sunt așteptați să ia o decizie până la finalul săptămânii viitoare.

Pentru construirea metroului, Ministerul Transporturilor cheltuie aproape 14 miliarde de lei, din care aproximativ 10% ar fi trebuit să fie fonduri din PNRR.

Potrivit proiectului, prima magistrală de metrou din afara Bucureștiului va traversa 21 de kilometri și va avea 19 stații între comuna Florești și capătul cartierului Iris.

În octombrie 2023, metroul din Cluj era deja la a patra licitație publică pentru contractul dirigenției de șantier. Valoarea acestuia a rămas la 211 milioane de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE