Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plan de modernizări la magistrala 4 de metrou din București. Câți bani sunt investiți de Guvern

Magistrala 4 a metroului din București va fi modernizată prin integrarea sistemului de control-acces cu celelalte magistrale, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

„În Bucureşti, Magistrala 4 a metroului bucureştean va fi modernizată prin integrarea sistemului de control acces cu celelalte magistrale. Este vorba, concret, despre racordul Nicolae Grigorescu - Anghel Saligny şi de legătura Gara de Nord 2 - Străuleşti.

Staţiile de metrou de pe această magistrală vor fi dotate cu noi porţi de control acces, echipamente pentru validarea titlurilor de călătorie, automate de vânzare cartele, automate de vânzare de alte produse necesare călătoriei. Astfel, la nivelul întregii reţele de metrou va fi folosită aceeaşi tehnologie, fapt care va genera o mai bună exploatare atât din punct de vedere tehnic, cât şi al costurilor de utilizare, având în minte confortul pasagerilor care beneficiază de această infrastructură de transport", a explicat Mihai Constantin într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentantului Guvernului, acest proiect va costa aproximativ 163 de milioane de lei, iar finanțarea este asigurată de la bugetul de stat. Lucrările de modernizare a magistralei 4 de metrou vor dura de şapte luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE