Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trafic oprit sau restricționat, trasee STB modificate. Metroul de Otopeni dă peste cap circulația în București

Au început oficial lucrările pentru construirea magistralei 6 de metrou, 1 Mai - Otopeni, iar traficul în zona Podului Constanța a fost dat peste cap. Restricțiile de circulație au fost instituite, iar avizul pentru lucrări este valabil până la jumătatea lunii noiembrie, cu posibilitate de prelungire.

Încă de la prima oră a dimineții restricțiile impuse pentru construcția magistralei șase de metrou au început să-și facă simțite efectele asupra traficului din București. Astfel, chiar și în afara orelor de vârf, aglomerația este una vizibilă, iar traficul este îngreunat în zonele direct afectate de aceste măsuri. Un exemplu concret este cel de la baza Podului Constanța, la intrarea pe sub pod dinspre Șoseaua de Centură, acolo unde șoferii s-au pus în fața unui mare obstacol: traseul bine cunoscut, de aproximativ 1 kilometru, a devenit acum considerabil mai lung.

Din cauza restricțiilor, drumul s-a extins la 1,5 km, ceea ce înseamnă că șoferii trebuie să se înarmeze cu răbdare, mai ales în timpul orelor de vârf, atunci când timpul de așteptare se lungește considerabil.

Cum s-au modificat traseele mijloacelor publice de transport 

Restricțiile impuse au forțat și Societatea de Transport București să adopte măsuri pentru a se adapta noilor condiții de trafic. Trei linii de tramvai au fost suspendate: liniile 3, 24 și 45. În locul acestora, au fost introduse noi linii de autobuz, respectiv 42 și 53.


Linia 42 va funcționa pe ruta Vasile Pârvan – Piața Presei, iar linia 53 va acoperi traseul între terminalele Mezeși și cartierul Dămăroaia. De asemenea, s-au făcut modificări și la traseele de troleibuz și autobuz, încercând să ofere alternative pentru călători în condițiile actuale de trafic.

Traficul va fi oprit de la Podul Constanța până la intersecția străzii Ion Mihalache cu Șoseaua Griviței

Circulația va fi blocată pe Șoseaua Griviței, în apropiere de Podul Constanța, din cauza lucrărilor la Magistrala M6.  Șantierul poate dura chiar și 2 ani, spune conducerea Metrorex, dar este așteptat ca din noiembrie traficul să se desfășoare alternativ. Autoritățile estimează că în 2028 am putea ajunge la aeroport cu metroul. 

Lucrările la Magistrala 6 de metrou au început în decembrie și vizează Lotul 1: adică primii 6 kilometri din cei 14 pe care îi va avea în total noua magistrală de metrou care va lega Gara de Nord de Aeroport. Șantierul a ajuns în apropiere de stația de metrou 1 Mai care va face legătura între rețeaua de metrou existentă și noua magistrală. Traficul va fi oprit de la Podul Constanța până la intersecția străzii Ion Mihalache cu Șoseaua Griviței.

Circulație blocată pe Șoseaua Grivița. Șantierul va dura până în 2028

O mare parte din zona Șoselei Grivița se va transforma într-un șantier începând cu 24 august.  Va fi blocat traficul pt ca se fac lucrări de suprafața. Practic, se deviază utilitățile pentru noua magistrală. Traficul se va desfășura alternativ, abia când lucrările vor începe în subteran.

Lucrările la suprafață sunt estimate să dureze până în 15 noiembrie. Abia apoi, metrorex împreună cu brigada rutieră vor căuta soluții pentru a relua, parțial, traficul.

Mariana Miclăuș, director general Metrorex: ”Este o zonă puțin mai sensibilă, avem locuitori participanți la trafic dar noi vom lucra astfel incat impactul la participantii la trafic locuitori să fie minim. Lucrările se vor efectua non stop încercăm ca execuția în timpi optimi, iar în acest timp se vor căuta alternative împreună cu celelalte autorități ca să asigurăm un trafic fluent și cu un impact cât mai mic asupra cetățenilor.” 

Șoferii estimează că vor petrece în trafic zeci de minute în plus din cauza șantierului de pe Șoseaua Griviței. 

Din cauza șantierului, se vor desființa liniile de tramvai 3, 24 și 45 iar liniile de troleibuz 86 și 97 vor avea traseu scurtat până la stația Clăbucet. Vor fi însă înființate noi linii care fac legătura cu magistrala de metrou 4. 

La această oră, cele mai intense lucrări se fac pentru viitoarele stații de metrou Expoziției și Tokyo – o stație de metrou care va fii înființată în dreptul podului rutier adiacent complexului Băneasa Shopping Center. Din acest motiv, pe traseu sunt alte șantiere care dau peste cap traficul din zona de Nord a Capitalei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE