Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mașini ca-n filme la Paris: Automobile celebre sunt prezentate la salonul auto din capitala Franței

Mașini din filme celebre, dar și replici ale unor autoturisme care au apărut în pelicule din anii '90 pot fi admirate la Salonul Auto de la Paris.

Printre ele, o copie a Batmobilului din seria Batman, mașini din filmele cu James Bond și din Jurassic Park.

Replica Batmobilului condus de Michael Keaton în filmul „Batman", în 1989

25 de mașini ca-n filme pot fi admirate la Paris. Cea mai fotografiată este replica Batmobilului condus de Michael Keaton în filmul „Batman", în 1989. Printre exemplarele celebre sunt și o mașină de poliție Ford Taurus care a apărut în "Robocop" în 2014 și un Ford Mustang folosit în filmul "Transformers" din 2007. Colecția aparține unui YouTuber în Franța pasionat de filme cu supereroi.

Frank Galiegue a început să colecționeze mașini celebre de aproape două decenii, de la vârsta de 21 de ani. Acum, colecția sa valorează aproape 4 milioane de dolari.

O colecție impresionantă de mașini celebre

Franck Galiegue, colecționar: Ceea ce este amuzant când colecționezi mașini din filme celebre este că nu colecționezi un singur tip de mașini. Nu sunt doar supermașini sau doar Ferrari-uri, este un amestec de orice tip de mașină pe care ți-o poți imagina, de la cele proaste, până la cele cu adevărat high-tech.

Mai pot fi admirate Un Aston Martin, similar cu cel condus de Daniel Craig în seria James Bond, dar și un BMW Z3 serie limitată după filmul "Tomorrow Never Dies".

Salonul auto de la Paris este deschis până pe 20 octombrie

Franck Galiegue, colecționar: Este o ediție specială 007 care s-a vândut în doar 100 de exemplare atunci când mașina a fost lansată, pentru că a fost lansată în același timp cu GoldenEye, filmul cu Pierce Brosnan. Ceea ce este amuzant este că această mașină are o plăcuță 007 înăuntru, mai important este că există numărul 007 pe șasiul mașinii.

La expoziție putem vedea și o replică a unei mașini care pare că zboară. DeLorean DMC-12 a fost inventată de fiul unui imigrant român și apărut în filmul „Înapoi în viitor”. Nostalgicii pot admira și mai multe copii ale mașinilor din Jurassic Park. Salonul auto de la Paris este deschis până pe 20 octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE