Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MApN: Noi fragmente de drone rusești, găsite în zona canalului Litcov din Delta Dunării

Noi fragmente de dronă au fost descoperite de autoritățile în zona canalului Litcov, aflat la aproximativ un kilometru de confluența cu brațul Sf. Gheorghe.

Poliția de Frontieră a alertat Ministerul Apărării vineri dimineață despre existența unor fragmente de dronă în zona canalului Litcov, la o distanță de aproape un kilometru de confluența cu brațul Sf. Gheorghe.

„O echipă de specialiști din MApN, Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne a cercetat, în cursul acestei zile, perimetrul indicat, de unde a ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale”, se arată într-un comunicat al MApN.

Fragmentele de dronă au fost descoperite într-o zonă nelocuită și nu au fost afectate elemente de infrastructură.

„Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, au mai precizat reprezentanții MApN.

În urmă cu două zile, a fost alertă în Tulcea, după ce Armata rusă a atacat, din nou, cu drone, regiunea Odessa. Autoritățile din țara noastră au emis un mesaj RO-Alert care avertiza localnicii despre posibilitatea căderii unor bucăți de dronă. Aeronave F-18 și F-16 au fost ridicate de la sol pentru a supraveghea spațiul aerian. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE