Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mâncare și medicamente expirate la un azil din Snagov. Centrul de îngrijiri nu avea autorizații și a fost închis temporar

Un azil din Snagov a fost închis după ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit alimente și medicamente expirate.

Centrul de îngrijire a vârsnicilor funcționa fără nicio autorizație, iar beneficiarii erau îngrijiți printre materiale de construcții.

Inspectorii au găsit în domitoare saltele murdare, în bucătărie- insecte care mișunau, iar în baie- gresia și faianța erau sparte.

VEZI GALERIA
14 imagini

Curtea azilului din Ilfov era plină de mașini abandonate, mormane de fier vechi și materiale de construcții. Inspectorii au oprit temporar activitatea și au dat amenzi de 25.000 de lei.

Aceștia au propus închiderea definitivă a centrului pentru bătrâni.

”Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Ilfov a desfăşurat o acţiune de control la un centru de îngrijire a vârstnicilor din comuna Siliştea Snagov, satul Gruiu, judeţul Ilfov, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu.

În urma neregulilor importante constatate, comisarii CJPC Ilfov au aplicat următoarele sancţiuni: amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei, oprirea temporară a prestării de servicii, propunere pentru închiderea definitivă a unităţii”, se precizează într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), citat de Agerpres.

În urma acţiunii de control, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Ilfov a sesizat organele de urmărire penală cu privire la acest caz.

Acţiunea de control a fost derulată în colaborare cu reprezentaţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE