Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai mulți bucureșteni și-au primit drepturile datorită implicării civice. PMB a aprobat instalarea unui semafor provizoriu pe Șoseaua Antiaeriană

Implicarea civică a mișcat birocrația, în lipsa altor măsuri luate de autorități. Primăria Capitalei va monta un semafor provizoriu pe Șoseaua Antiaeriană, la trecerea de pietoni pe care un tânăr de 19 a fost accidentat mortal, în urmă cu 3 săptămâni.

De mai bine de 3 săptămâni, în fiecare seara, zeci de locuitori din zona au ieșit în strada și au protestat, pe trecerea de pietoni de aici de pe Șoseaua Antiaeriană, la intersecție cu strada Cojocaru Elena și Vasile, pentru a trage un semnal de alarmă.

Au traversat trecerea în continuu și, timp de câteva ore, au blocat traficul, astfel că în sfârșit autoritățile au decis să monteze un semafor provizoriu cu buton în această zonă până când vor fi montate 4 semafoare permanente pe Șoseaua Antiaeriana la mai multe treceri de pietoni. Este în desfășurare în acest moment o procedură și se realizează studiul de fezabilitate pentru ca aceste semafoare să fie montate. Între timp, a fost montat un sistem de avertizare care le va arata șoferilor că urmează o trecere de pietoni în această zonă.

Vin aceste decizii ale Municipalității după ce în urmă cu 3 săptămâni un tânăr în vârstă de 19 ani a fost lovit mortal de o mașină pe această trecere de pietoni. În timp ce la noi în țară sunt montate semafoare atunci când se întâmplă o tragedie sau când șoferii sunt prinși că depășesc viteza legală, de exemplu, în alte țări europene sunt sisteme inteligente de monitorizare a traficului și nu numai, ci și a șoferilor care nu respectă normele rutiere.

Spre exemplu, în Paris și în Londra sunt montate sisteme inteligente de supraveghere, prin camere video, astfel încât șoferii să fie sancționați, prin simplul fapt că sunt prinși pe aceste camere că nu respecta normele. Asta în timp ce la noi există doar un sistem de monitorizare a traficului și nu și de sancționare a șoferilor prin aceste mijloace inteligente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE