Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lucrările de reabilitate a Podului Grant se aproape de final. Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, vineri, că lucrările pentru reabilitarea Podului Grant sunt, în prezent, executate în proporție de 98% și se apropie de final.

”În ultimele săptămâni s-a lucrat pe pasajul principal, au fost făcute reparaţii cu mortare speciale pe partea interioară a podului, a fost aplicată vopsea anticorozivă şi pentru protecţia betonului, au fost executate o parte dintre finisaje. De asemenea, au fost refăcute gardurile de beton din zona căii ferate şi aleile de acces de pe Calea Griviţei pe pasajul pietonal", a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

În acest moment, edilul Capitalei a precizat că se realizează lucrări pentru montarea grinzii parapet, a panourilor fonoabsorbante şi a sistemului de preluare şi evacuare a apelor pluviale atât pe pasajul principal, cât şi pe rampe.

”Urmează amplasarea indicatoarelor rutiere pe sensul Turda - Crângaşi. Administraţia Străzilor Bucureşti va finaliza lucrările în cel mai scurt timp", a mai explicat Nicuşor Dan.

În perioada octombrie 2023-martie 2024, Podul Grant a fost parțial închis pentru a fi consolidat. La acel moment, traficul rutier a fost interzis pe sensul de mers dinspre Calea Crângași către strada Turda.

Podul Grant, pe care circulă mașini și tramvaiul 41, a fost inaugurat în 1981 și a mai fost reabilitat în urmă cu 17 ani. În martie, Podul Grant a fost redeschis pentru mașini, după șase luni în care a stat închis pentru reparații. Lucrările au costat în total 54 de milioane de lei.

La acel moment, Nicușor Dan a spus că lucrările se vor încheia în august, cu un an mai devreme decât termenul prevăzut în contract. În martie 2023,  Administrația Străzilor a semnat un contract în valoare de peste 10 milioane de euro cu firmei BOG`ART SRL pentru consolidarea Podului Grant în termen de doi ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE