Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locuitorii din Barcelona au stropit turiștii cu apă și au strigat să plece acasă. Catalanii, exasperați de turismul excesiv

Mii de locuitori ai Barcelonei au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva turismului excesiv.

Aproximativ 3 000 de persoane din peste 140 de organizații au ieșit pe străzile orașului spaniol sâmbătă după-amiază, stropind turiștii cu apă și strigând "turiștii să plece acasă".

Intrările în hoteluri și restaurante au fost închise în mod simbolic.

Aceștia fac apel pentru a se lua măsuri înainte de un sezon estival care, potrivit experților, va stabili noi recorduri în oraș și în regiunea Catalonia.

Barcelona este cel mai vizitat oraș din Spania, primind 12 milioane de persoane pe an, dintre care multe sosesc prin intermediul navelor de croazieră.

Numărul tot mai mare de vizitatori pune presiune pe serviciile de sănătate, gestionarea deșeurilor, aprovizionarea cu apă, în detrimentul rezidenților. Creșterea construcției de hoteluri și de locuințe pune în pericol siturile istorice, biodiversitatea și resursele naturale.

Consiliul municipal a votat recent în favoarea creșterii taxei de turism la 4 EUR pe persoană începând cu luna octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE