Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Legislația românească nu permite ca dronele rusești să fie doborâte. Ce spun specialiștii despre acest pericol: ”Ar putea cădea în zone locuite și să avem victime”

Legislația românească nu permite ca dronele rusești să fie doborâte de avioanele armatei. În direct la Euronews, generalul în rezervă Virgil Bălăceanu a explicat că mai multe legi trebuie modificate pentru ca acest lucru să fie posibil.

Este nevoie de schimbarea legislației pentru o gestionare eficienta a situațiilor în care drone sau fragmente de drone rusești cad în România. Este opinia fostului general MApN Virgil Bălăceanu.

Acest lucru, spune el, a fost deja semnalat de ofițeri de rang înalt din armată, însă oamenii politici nu au acționat în niciun fel până acum.

General în rezervă: Pericolul e să cadă într-o zonă locuită și să avem victime umane

”Legislația actuală nu permite combaterea acestor drone și aici includem și dronele în derivă. Șeful Apărării a precizat cu aproape șase luni în urmă că trebuie amendate cel puțin trei legi. Trebuie să permită mijloacelor de foc din armată să combată dronele în derivă sau dronele care intră în spațiul aerian și reprezintă un pericol.

Care este pericolul? Să cadă într-o zonă locuită și să avem victime umane, fie decese, fie răniri. Abia atunci, politicienii peste noapte, vor adapta legislația care să permită combaterea acestor drone. Nu vorbim de resturi de dronă. Vorbim de drone care au explozibil la bord. Vorbim de 30 până la 50 de kilograme de explozibil care reprezintă un pericol real”, a declarat generalul în rezervă Virgil Bălăceanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE