Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kremlinul și mai mulți lideri europeni iau apărarea lui Donald Trump după condamnare

Nimic nu-l poate despărţi pe Donald Trump de dragostea lui Viktor Orban, scrie publicația Politico. Premierul ungar și-a exprimat sprijinul față de Trump, după ce fostul președinte american a găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare în dosarul penal privind plățile ascunse către o vedetă de filme pentru adulți. O reacție a venit și de la Kremlin. Casa Albă își elimină rivalii politici folosind toate mijloacele legale și ilegale, a susținut purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

”Dacă vorbim despre Trump în general, atunci este evident faptul că există de fapt o eliminare a rivalilor politici prin toate mijloacele legale și ilegale posibile”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit Tass.

Reacția lui Viktor Orban după condamnarea lui Donald Trump: ”A pus întotdeauna America pe primul loc”

De asemenea, premierul ungar Viktor Orban i-a luat apărarea lui Donald Trump, despre care a spus că este ”un om de onoare”.

"În calitate de preşedinte, el a pus întotdeauna America pe primul loc, a impus respect în întreaga lume şi a folosit acest respect pentru a construi pacea. Să lăsăm poporul să se pronunțe în noiembrie! Continuați să luptați, domnule președinte!", a scris Viktor Orbán pe pagina sa de pe platforma X.

Viktor Orban, liderul conservator al Executivului de la Budapesta, este considerat unul dintre aliații apropiați ai lui Donald Trump în Europa. În luna martie, premierul ungar a mers în Statele Unite pentru a susține candidatura miliardarului republican care vrea să revină la Casa Albă după alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

Vicepremierul italian Matteo Salvini susține că Trump este o ”victimă a hărțuirii judiciare”

La rândul său, vicepremierul italian de extremă-dreaptă Matteo Salvini și-a exprimat ”solidaritatea și sprijinul deplin” față de Donald Trump.

”Solidaritate și sprijin deplin pentru Donald Trump, victimă a hărțuirii judiciare și a unui proces politic. În Italia, cunoaștem cu tristețe armarea sistemului judiciar de către stânga, având în vedere că de ani de zile se încearcă eliminarea adversarilor politici prin mijloace legale. Sper ca Trump să câștige; ar fi o garanție a unui mai mare echilibru și o speranță pentru pacea mondială”, a scris vicepremierul italian Matteo Salvini, pe X.

Donald Trump a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare în dosarul penal privind plățile ascunse către o vedetă de filme pentru adulți. Este pentru prima dată în istoria Statelor Unite când un fost șef de stat este condamnat penal.

Sentința va fi anunțată pe 11 iulie, cu patru zile înainte de convenția Partidului Republican, care urmează să-l nominalizeze pe Trump, în vârstă de 77 de ani, drept candidat pentru un nou mandat la Casa Albă. ”Singura modalitate de a-l ține pe Trump departe de Biroul Oval este votul la alegerile prezidențiale”, a transmis Joe Biden.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE