Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Diplomația panda” dintre China și SUA se reia: Beijingul trimite un mascul și o femelă panda la grădina zoologică din Washington

Beijingul trimite noi soli de pace către Washington. Este vorba de doi urși panda, care vor ajunge curând în capitala Statelor Unite. Ei fac parte dintr-un acord de împrumut care este valabil până în 2034.

China folosește așa-numita diplomație panda, prin care trimite aceste animale rare în țările considerate prietene.

Grădina Zoologică Națională din Washington va fi casa celor doi panda

Anunțul vine la circa o jumătate de an după ce aceasta a repatriat alți trei urși din această specie. Același lucru s-a întâmplat și la alte parcuri zoo, deoarece acordurile de împrumut au expirat în timpul tensiunilor diplomatice dintre Statele Unite și China.

Xie Feng, ambasadorul Chinei în SUA: Pentru a adânci legăturile de prietenie dintre cele două popoare ale noastre, astăzi sunt foarte bucuros să vă împărtășesc o veste bună: Bao Li și Qing Bao, noii noștri ambasadori ai prieteniei, vor zbura în curând deasupra Pacificului și se vor alătura familiei mari de la Grădina Zoologică Națională.

În 1972, Beijingul a oferit prima pereche de panda Grădinii Zoologice din Washington

Beijingul a oferit prima pereche de panda Grădinii Zoologice din Washington în anul 1972. Urșii au fost îngrijiți și studiați împreună cu specialiștii de la Institutul de Biologie Smithsonian.

Mariel Lally, îngrijitoare la Grădina Zoologică Națională din Washington: Primim doi urși panda tineri. În prezent, amândoi au doi ani. Numele lor sunt Bao Li și Qing Bao. Bao Li este masculul pe care îl vom primi. El este un descendent al familiei Mei Xiang și Tian Tian. Iar Qing Bao va fi femela care i se va alătura. Sperăm că în viitor se vor reproduce și vor avea pui aici.

Aceste animale venite din Asia au devenit în timp foarte îndrăgite de americani.

Ursul panda gigant este considerat un simbol al Chinei

Vizitatoare: Sunt încântată, pentru că am văzut undeva că panda sunt o specie pe cale de dispariție și (urșilor) o să le placă aici, dacă se întorc. Asta înseamnă că se vor înmulți.

Vizitatoare: Ne-a plăcut să vizităm urșii panda când erau aici. Și avem o nouă generație care și-ar dori să vadă urșii panda pentru ne plac toate lucrurile cu blană.

Comercianții din zonă sunt la fel de entuziaști și spun că nu au renunțat niciodată la tricourile cu panda, la figurinele de pluș și la dulciurile care înfățișează aceste animale. Ursul panda gigant este considerat un simbol al Chinei. Este pe cale de dispariție și, de aceea, țara asiatică, dar și alte state din lume au programe de protejare și de înmulțire a ursului panda.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE