Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden, tot mai presat să se retragă din cursa electorală. Alți 12 democrați s-au înscris pe lista contestatarilor

Cel puțin o duzină de democrați i-au cerut vineri președintelui Biden să se retragă din cursa prezidențială. Acesta este cel mai mare val de contestatari care îi cer public retragerea după dezbaterea dezastruoasă cu Donald Trump.

Vineri, senatorii democrați Sherrod Brown și Martin Heinrich, împreună cu alți 10 membri ai Camerei Reprezentanților și-au pus numele pe lista tot mai numeroasă a democraților îngrijorați că Biden este pe cale să piardă alegerile în fața candidatului republican Donald Trump. În schimb, președintele Biden a anunțat vineri că așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă în campanie ”săptămâna viitoare”.

„Cred că președintele ar trebui să-și încheie campania”, a afirmat Brown într-o declarație făcută vineri, potrivit publicației The Washington Post. Heinrich i-a cerut și el lui Biden să „se dea la o parte” pentru binele țării.

Demersul celor 12 democrați evidențiază o intensificare a eforturilor democraților din Congres de a-l determina pe Biden să renunțe la cursa electorală. Lista democraților care cer public retragerea lui Biden este în creștere, ajungând acum la 12% din totalul democraților din Congres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE