Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden rămâne în cursa pentru președinția SUA. ”E mai hotărât ca niciodată să-l învingă pe Trump”

Joe Biden rămâne în mod ”categoric” în cursa electorală pentru un nou mandat la Casa Albă. Anunțul a fost făcut vineri de șefa de campanie a președintelui american, în pofida îndoielilor privind capacitatea sa fizică și mintală de a avea încă un mandat la conducerea Statelor Unite, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

În timpul dezbaterii din 27 iunie cu rivalul său republican Donald Trump, Joe Biden a părut incoerent şi dezorientat și, pe fondul episoadelor de confuzie, prestația sa a fost considerată a fi una dezastruoasă. Din acest motiv, mai mulți congresmeni democraţi l-au îndemnat pe preşedintele în vârstă de 81 de ani să se retragă din cursă, de teamă că Partidul Democrat va fi spulberat de republicani pe 5 noiembrie, când au loc alegerile prezidențiale și cele pentru Congres.

Chiar dacă aceste apeluri s-au înmulțit, Joe Biden rămâneferm pe poziţii. Biden este acum bolnav de COVID-19, însă îşi va relua săptămâna viitoare campania electorală, a anunțat vineri şefa sa de campanie, Jen O'Malley Dillon, la postul MSNBC.

”Joe Biden este mai hotărât ca niciodată să-l învingă pe Donald Trump", "el este în mod categoric (...) persoana cea mai potrivită să-l înfrunte pe Donald Trump. Aţi auzit-o din gura preşedintelui din nou şi din nou: el candidează pentru a câştiga, el este candidatul nostru şi va fi preşedintele nostru pentru un al doilea mandat", a insistat şefa de campanie a lui Joe Biden.

În schimb, Jen O'Malley Dillon a recunoscut că ultimele săptămâni au fost ”dificile” pentru echipa de campanie.

”Am constatat, nu poate fi negat, o anumită scădere a sprijinului, dar este o mişcare de mică amploare", a punctat Jen O'Malley Dillon, potrivit sursei citate.

Biden are sprijin la bază şi este hotărât să facă în continuare eforturi pentru a convinge votanţii, mai ales în statele cheie unde va fi o luptă strânsă, a mai argumentat şefa de campanie. "El este hotărât să arate că luptă pentru poporul american", a concluzionat ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE