Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

J.D. Vance spune că vrea să „distrugă” gigantul Google, pentru că e „mult prea mare și mult prea puternic”

J.D. Vance, cel ales de Donald Trump să-i fie vicepreședinte dacă va câștiga alegerile, a făcut o afirmație cel puțin surprinzătoare. Într-un interviu pentru Financial Times, el a spus că intenționează să „distrugă” Google, dar și alți giganți mondiali.

J.D. Vance spune că vrea să distrugă gigantul Google

„Multe companii uriașe ar trebui sa fie desființate pentru a promova inovația. (...) E mult prea mare și mult prea puternic (n.r.: Google). Vom vedea ce va fi în 2025", a spus Vance.

Google a fost înființat în 1998 de către Larry Page și Sergey Brin.

El a precizat că aceste mari companii ar urma să treacă printr-un proces de reglementare dacă Donald Trump ajunge președinte al SUA.

Interesant este că Vance promovează o idee vehiculată și de Lina Kahn, o juristă numită chiar de Joe Biden la conducerea Federal Trade Commission (FTC) și pe care Biden a numit-o „jandarmul concurenței”.

Ea este cunoscută drept o adversară a giganților mondiali ai tehnologiei și i-a amenințat de mai multe ori cu diverse sancțiuni, în special din cauza a ceea ceea ce ea numea practici anticoncurențiale. În urmă cu câteva săptămâni, Google chiar a fost găsit vinovat de astfel de practici anticoncurențiale, pentru că are contracte pe anumite dispozitive, care îl impun drept principalul motor de căutare online. Google a anunțat că va face apel la acea decizie.

Alegerile pentru președinția SUA au loc pe 5 noiembrie 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE