Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul pregătește un răspuns „serios și semnificativ” pentru Iran

Armata israeliană pregătește un răspuns, după ce Iranul a lansat, marți, peste 180 de rachete balistice asupra statului evreu. Președintele american a avertizat că nu ar trebui lovite facilitățile petroliere iraniene. Între timp, un lider Hamas a fost ucis împreună cu familia, în Liban, în urma loviturilor israeliene.

Israelul pregătește răspunsul pentru Iran

Forțele de Apărare israeliene planifică un răspuns la atacul Iranului de marți seara cu rachete balistice, avertizând că va fi unul „serios și semnificativ”, potrivit Times of Israel. Armata are capacitatea de a „lovi orice țintă din Orientul Mijlociu”, după cum a precizat, miercuri, șeful Statului Major al IDF, generalul Herzi Halevi.

Președintele american, Joe Biden, a precizat că Israelul ar trebui să nu se îndrepte asupra facilităților petroliere sau nucleare iraniene.

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii: Israelienii nu au ajuns la o concluzie cum și ce vor face în ceea ce priveşte un răspuns despre care se discută. Dacă aș fi în locul lor, m-aș gândi la alte alternative decât să lovesc câmpurile petroliere.

Între timp, armata israeliană continuă operațiunile în Liban. Un lider militar al Hamas a fost ucis împreună cu soția și două fiice. Saeed Atallah și familia se aflau într-o tabără de refugiați din nordul țării.

Yousef Hamdan, șeful facțiunilor palestiniene din tabăra Beddawi: Este un act criminal al inamicului sionist care a vizat tabăra Beddawi. Spunem că această rezistență va continua, aceasta este calea martirilor.

Armata statului evreu și militanții șiiți, susținuți de Iran, au făcut schimb de focuri aproape zilnic la granița cu Libanul după atacul Hamas din 7 octombrie anul trecut. Aproape 2.000 de oameni au fost uciși în Liban, de atunci, potrivit autorităților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE