Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul ordonă palestinienilor să evacueze părți din Khan Yunis

Armata israeliană a ordonat palestinienilor să părăsească părți din orașul Khan Yunis, într-o mișcare care ar putea indica faptul că trupele israeliene se pregătesc pentru noi raiduri asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Gaza.

Israelul și-a retras forțele din Khan Yunis în aprilie, după un asalt care a devastat orașul.

"Pentru siguranța dumneavoastră, trebuie să vă evacuați imediat în zona umanitară", a postat pe rețelele sociale Avichay Adraee, purtătorul de cuvânt în limba arabă al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), potrivit The Washington Post.

Ordinul de evacuare a venit după ce un baraj de cel puțin 20 de rachete a fost lansat din zona Khan Yunis spre comunitățile israeliene de la granița cu Fâșia Gaza, luni, potrivit armatei israeliene. Nu au fost raportate victime.

Mici grupuri de militanți continuă să lanseze rachete în Israel și să țintească trupele după aproape nouă luni de conflict, chiar dacă armata israeliană susține că a distrus majoritatea batalioanelor Hamas.

Cel puțin 37.900 de persoane au fost ucise și 87.060 au fost rănite în Gaza de la începutul războiului, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza. Acesta nu face distincție între civili și combatanți, dar afirmă că majoritatea morților sunt femei și copii. Israelul estimează că aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise în atacul Hamas din 7 octombrie, inclusiv mai mult de 300 de soldați, și afirmă că 318 soldați au fost uciși de la începutul operațiunilor sale militare în Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE