Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Netanyahu promite să lupte până la înfrângerea Hamas: ”E singurul obstacol în calea eliberării ostaticilor”

Israelul va lupta până când Hamas va fi învins complet, susține premierul Benjamin Netanyahu.

Declarația sa vine după ce un înalt oficial american a spus că noi propuneri de pace au fost discutate cu reprezentanții Egiptului și Qatarului.

Cele două state funcționează ca intermediari în negocierile dintre Israel și Hamas, care sunt în prezent blocate.

”Forțele noastre operează în Rafah, în Shijaiyah, peste tot în Fâșia Gaza. În fiecare zi, elimină zeci de teroriști. Este o luptă dificilă care se desfășoară deasupra solului, uneori în bătălii față în față, și se desfășoară și în subteran.

În ceea ce privește sarcina sacră de eliberare a ostaticilor, nu există nicio schimbare în poziția Israelului cu privire la planul pe care președintele Biden l-a salutat.

Azi lumea știe un adevăr simplu: Hamas e singurul obstacol în calea eliberării ostaticilor. Cu o combinaţie de presiune politică şi presiune militară, dar mai ales presiune militară, îi vom aduce acasă pe toți, pe toţi cei 120 de ostatici, vii şi morţi deopotrivă.”, a declarat Benjamin Netanyahu.

 Armata israeliană a bombardat duminică Fâşia Gaza, în special în nordul enclavei unde îşi continuă operaţiunile după mai multe zile de luptă crâncene împotriva Hamas, ceea ce a determinat mii de palestinieni să fugă din calea luptelor, relatează AFP.

Războiul, declanşat de un atac fără precedent al grupării islamiste palestiniene Hamas în Israel în 7 octombrie, nu cunoaşte răgaz în enclava palestiniană, provocând temeri privind o extindere a acestuia în Liban.

Numeroase lovituri israeliene au vizat în timpul nopţii trecute diferite sectoare, între care oraşul Gaza, în nord, precum şi Rafah şi Khan Yunis, în sud.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE