Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata israeliană a raportat o salvă de 20 de proiectile trase din Gaza spre teritoriul Israelului

Armata israeliană a raportat luni o salvă de 20 de proiectile trase din sudul Fâşiei Gaza spre teritoriul Israelului, un atac revendicat de aripa armată a grupului palestinian Jihadul Islamic, potrivit AFP.

Atac al brigăzilor al-Quds

"Aproximativ 20 de proiectile au fost identificate ca provenind din zona Khan Younis", a precizat armata într-un comunicat. "Un număr de proiectile au fost interceptate, iar altele au căzut în sudul Israelului", au adăugat forţele militare.

Nu au existat răniţi, potrivit armatei, care a declarat că încearcă să identifice originea atacului de artilerie.

Brigăzile al-Quds, aripa armată a Jihadului Islamic, au anunţat într-o scurt comunicat că au "lovit" într-o manieră "concentrată" comunităţile israeliene din jurul Fâşiei Gaza cu rachete, "ca răspuns la crimele inamicului sionist împotriva poporului nostru palestinian".

Jihadul Islamic luptă în Fâşia Gaza de partea Hamas, împotriva armatei israeliene, începând de la 7 octombrie.

La 7 octombrie, Hamas a efectuat un atac fără precedent asupra Israelului, care a dus la moartea a 1.195 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ al AFP bazat pe date oficiale israeliene.

Ca răspuns, armata israeliană a lansat o ofensivă pe scară largă asupra Fâşiei Gaza, care a luat viaţa a 37.877 de palestinieni, majoritatea civili, conform datelor Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE